Uutiset

Vielä ennättää Kesä-Viroon

TS/
TS/

ANNELI REIGAS

Tallinna

Tallinnassa vierailee tänä kesänä 298 risteilyalusta, jotka tuovat kaupunkiin muiden turistien lisäksi vain muutamaksi tunniksi 370 000 päivämatkailijaa. Tallinnan vanhankaupungin kauppiaat valittavat, että risteilyalusten turisti, jonka matka sisältää myös täysihoidon laivassa, kuluttaa kaupungissa vähän tai ei ollenkaan rahaa.

Kauppiaat, ravintolat ja hotellit kaipaavat turisteja, jotka nauttisivat Virosta enemmän. Lyhyen takaiskun jälkeen myös suomalaisten turistien määrä on Virossa jälleen nousussa, mutta hotellialan työntekijät pelkäävät jo alkaneen laman iskevän pian myös matkailuun. Tulevan vuoden budjettiin kipeästi lisärahaa kaipaava hallitus suunnittelee muun muassa hotelleiden myyntitulojen veron korottamista kolmenkertaiseksi. Tätä ajatusta on heinäkuussa ankarasti arvostellut Viru-hotellia vastapäätä sijaitsevan Nordic Hotel Forumin ja Viron hotelli- ja turismiliiton johtaja Feliks Mägus , joka on muistuttanut viranomaisille, kuinka tärkeää matkailu on Viron taloudelle. Mäguksen johtaman hotellin viimeisessä kerroksessa sijaitsee muuten Tallinnan paras pieni kylpylä, josta avautuu näköala vanhaan kaupunkiin ja osittain myös merelle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun tulette Tallinnaan, menkää ehdottomasti edes lyhyesti myös SAS Radissonin hotellin viimeisen kerroksen kahvilan terassille, josta avautuu paras näköala koko kaupunkiin.

Puolet kesästä on jo ohi, mutta useat kesän tärkeimmistä musiikkitapahtumista Tallinnassa ja muualla Virossa ovat vielä edessä. Ensi viikon lauantaina ja myös viikkoa myöhemmin tuhannet virolaiset lähtevät Tarton lähelle Leigo-järven rannalle klassisen musiikin konsertteihin (lisätietoja www.leigo.ee). Tallinnassa alkaa ensi viikolla Andres Uibon johtama kansainvälinen urkufestivaali ja Piritan luostarissa alkaa 8. elokuuta Birgitta-musiikkifestivaali, jolla on aina myös suomenkielinen kotisivu - www.birgitta.ee.

Jos haluatte kuunnella, minkälaisia lauluja virolaiset lauloivat laulavan vallankumouksen aikana, niin tämä mahdollisuus avautuu 19. ja 20. elokuun välisenä yönä Tallinnassa Lauluväljak-kentällä vuoden 1988 tapahtumien muistoksi järjestettävällä ilmaisella konsertilla, jossa on mukana myös 6 000 kuorolaista.