Uutiset

Savion puukottaja suhtautuu tekoonsa tunteettomasti

Lehtikuva<br />Tutkinnanjohtaja Anssi Murron mukaan Savion puukotuksen tehnyt nuorukainen tiesi jäävänsä nopeasti kiinni.
Lehtikuva
Tutkinnanjohtaja Anssi Murron mukaan Savion puukotuksen tehnyt nuorukainen tiesi jäävänsä nopeasti kiinni.

Savion puukotuksesta epäilty mies suhtautuu tekoonsa tutkinnanjohtaja Anssi Murron mukaan varsin tunteettomasti. Mitään erityisiä tunteenpurkauksia tai katumuksen merkkejä kuulusteluissa ei ole nähty.

- Hän on jo hyvissä ajoin hyväksynyt kohtalonsa, että hänelle tulee näin käymään. Nyt on näin käynyt, ja ei tässä sen suurempaa dramatiikkaa hänen puoleltaan ole, Murto sanoo.

Murron mukaan koulutytön murhasta epäilty 18-vuotias mies on selvittänyt poliisille varsin tarkasti ja rauhallisesti, mitä on tapahtunut.

- Hän on etsinyt uhria. Havaittuaan sellaisen hän on tehnyt pienen varmistuskierroksen, että on varmasti yksin. Sen jälkeen hän on mennyt koripallokentälle.

Murron mukaan epäilty on lähestynyt uhria avoimesti edestä päin. Muutama sanakin on vaihdettu.

- En tiedä, voiko sitä keskusteluksi sanoa. Enemmänkin se viestii siitä, että hän ei ole pyrkinyt vaivihkaa yllättämään uhria takaapäin.

Kentällä epäilty on lyönyt uhria useita kertoja Mora-merkkisellä puukolla tappamistarkoituksessa ja sen jälkeen paennut paikalta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Siitä ei ole yksityiskohtaisempaa tietoa, ajoiko hän uhria takaa. Varmasti siinä on jonkinlaista piirileikkiä käyty.

Puukko oli punnittu valinta

Murron mukaan epäilty on punninnut eri vaihtoehtoja ennen kuin on valinnut tekovälineeksi puukon.

- Hänellä ei ole ollut mahdollisuuksia saada käsiinsä ampuma-asetta, luultavasti siksi hän päätynyt tällaiseen helpompaan eli puukkoon.

Puukotuksen jälkeen epäilty pakeni paikalta. Murron mukaan hän ei kuitenkaan muuten ole aktiivisesti yrittänyt estää kiinnijäämistään.

- Hän oli etukäteen ajatellut, että tulee näin tekemään ja jää siitä kiinni varsin nopeasti. Hän osasi odottaa poliisia.

Teon motiivin Murto lupaa paljastaa perjantaina iltapäivällä. Murron mukaan silminnäkijöiden havaintoja sekä perjantailta että lauantailta kaivataan edelleen.

Teknisessä tutkinnassa saattaa kestää vielä kuukauden päivät.

Murto ei kerro, onko epäilty tavannut perhettään, mutta mitään estettä tapaamiselle ei hänen mukaansa ole.