Uutiset

Täydennyshakusivuilla vanhaa tietoa paikkamäärästä

Helsinki, STT
Viime viikolla alkaneen toisen asteen koulutuksen täydennyshaun tiedoissa on ristiriitoja. Opetushallituksen Koulutusnetissä olevassa vapaiden paikkojen listassa on suuri määrä paikkoja, joista kaikkia ei oikeasti ole mahdollista täyttää.
 Opetusneuvos Erkki Hietakari Opetushallituksesta sanoo, ettei tiedä todellisten vapaana olevien paikkojen määrää. Hietakarin mukaan koulut ovat itse vastuussa listalla ilmoitetuista paikoista.
 Osa kouluista on ilmoittanut kunnan heille myöntämän aloituspaikkamäärän vähennettynä kevään haussa kouluun valittujen määrällä.
 Kuntien myöntämä paikkamäärä voi olla vuosia vanha luku, jota ei ole korjattu ja johon ei enää ole resursseja. Eniten vapaita paikkoja on listan mukaan pienten kuntien lukioissa, joihin ikäluokkien pienentyminen ja ammattikoulutuksen suosion kasvu on vaikuttanut voimakkaasti.
 Kahdeksassa lukiossa on listan mukaan yli 50 täydennyshakupaikkaa.
 Pudasjärven lukioon mahtuisi listan mukaan vielä 67 uutta oppilasta. Rehtori Lucina Väärälä kertoo, että täydennyshaussa voitaisiin ottaa kuitenkin vain noin 30 oppilasta lisää.