Uutiset

Keravan puukottaja tarkensi motiiviaan

Keravan Savion puukotuksen tunnustanut mies on tarkentanut motiiviaan kuulusteluissa. Tutkinnanjohtaja Anssi Murto ei silti suostu kertomaan sitä ennen loppuviikkoa.

STT:n tietojen mukaan 14-vuotiaan tytön lauantaisesta puukotuksesta vangittu 18-vuotias mies kertoi heti kiinni jäätyään poliisille, että syy hänen tekoonsa olisi ollut hoitoon pääsy.

- Olen aikaisemmin ilmoittanut, etten anna julkisuuteen sitä ensimmäistä motiivia, jonka epäilty on asiassa sanonut. Se on se syy, minkä takia motiivia on pidetty suhteellisen vähän aikaa piilossa, Murto sanoo.

Murron mukaan epäilty on sanonut poliisille hyvin jyrkästi jostakin asiasta heti kiinnioton jälkeen.

- Selvittelemme nyt, mitä hän on oikeasti tarkoittanut, Murto kertoo.

Murron mukaan mies ei ole kiinnioton jälkeen vaihtanut motiiviaan mutta on tarkentanut alun perin sanomiaan asioita kuulusteluissa.

Poliisi pitää motiivia vahvana, sillä miehen oman kertoman lisäksi siihen on saatu vahvistusta myös muista lähteistä. Poliisi on jo aiemmin kertonut epäilevänsä, että Savion puukotuksesta vangitulla 18-vuotiaalla miehellä on ollut mielenterveysongelmia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nuorten henkirikokset harvinaisia

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkijan Martti Lehden mukaan noin joka kymmenes 15-21-vuotiaista surmaajista on mielisairas. Lehden mukaan nuorten tekemät henkirikokset ovat yhä harvinaisia.

- 18-20-vuotiaiden tekemiä henkirikoksia on muutamia vuosittain, mutta ei niitä kymmeniä ole.

Tyypillisesti nuorella henkirikoksentekijällä on oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen rikollisuustilannekatsauksen mukaan päihdeongelma. Lisäksi nuorten tekemiä henkirikoksia yhdistää aineellisen hyödyn tavoittelu.

Savion puukotus ei näihin raameihin istu. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisilla ei ole minkäänlaista viitettä siitä, että Savion puukotuksesta epäillyllä olisi päihdetaustaa. Hän ei myöskään ole vienyt uhrilleen kuuluneita tavaroita.

Murron mukaan epäilty on edelleen käyttäytynyt kuulusteluissa rauhallisesti. Mies on harkinnut tekoaan niin paljon, että on ymmärtänyt jäävänsä siitä todennäköisesti kiinni.