Uutiset

Ruissalon leirintäalueen puutteet jarruttavat kävijämäärän kasvua

TS/Maija Tammi<br />Vanhan huoltorakennuksen tilalle on suunniteltu matkailuautojen jätevesien tyhjennyspaikkaa. Se piti rakentaa jo kaksi vuotta sitten, mutta kaupunki siirsi hanketta.
TS/Maija Tammi
Vanhan huoltorakennuksen tilalle on suunniteltu matkailuautojen jätevesien tyhjennyspaikkaa. Se piti rakentaa jo kaksi vuotta sitten, mutta kaupunki siirsi hanketta.

JORMA PALOVAARA

Ruissalon leirintäalueen kehittäminen ei ole edennyt Turun kaupunginhallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Kehittämissuunnitelman mukaan leirintäalueen olisi pitänyt yltää neljän tähden luokitukseen jo pari vuotta sitten.

Leirintäaluepäällikkö Hannu Toivosen mukaan luokitus yltää nyt hädin tuskin kolmeen tähteen. Kaksi vuotta sitten valmistuneen uuden huoltorakennuksen jälkeen leirintäalueen kehittämisen eteen ei ole tehty mitään.

Valaistus ei ulotu koko vaunualueelle, grillipaikkoja on liian vähän ja jätevesisäiliöiden tyhjennyspaikka on rakentamatta. Tässä muutamia puutteita, jotka pitäisi Toivosen mukaan korjata, jos leirintäalueen haluttaisiin houkuttelevan Turkuun lisää matkailijoita.

Viime kesinä Ruissalossa on yövytty 32 000-35 000 majoitusvuorokautta, ja vuosittain leirintämatkailijat tuovat Turkuun noin 700 000 euroa.

- Jos kaupunki jatkaisi leirintäalueen kehittämistä suunnitelman mukaan, uskoisin että kasvupotentiaalia löytyisi vuosittain 50 000 kävijään asti, toteaa Toivonen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heinäkuu on leirintäalueen vilkkainta aikaa.

Toivonen harmittelee, että kymmenet yöpyjät jäävät vaunuineen ilman sähkötolppaa.

Alueelle tarvittaisiin kolmisenkymmentä uutta sähköpaikkaa, jotta nykyiset tarpeet pystyttäisiin täyttämään.

Leiriytymisajat pidentyneet

- Bensan kallistumisen myötä karavaanarit ovat alkaneet suosia kiertämisen sijaan pitempiä leiriytymisaikoja yhdellä alueella. Leirintäalueiden välisessä kilpailussa varustelutasolla on entistäkin suurempi merkitys, toteaa Toivonen.

Matti Vainio on seurannut leirintäalueen kehittämistä vajaan kolmenkymmenen vuoden verran. Hän toimii Turun karavaanareiden yhdistyksessä.

- Nykyään karavaanarit ovat tottuneet hyvään varustelutasoon autoissaan ja vaunuissaan. Niissä on paljon elektroniikkaa, uunit, lattialämmitykset ja televisiot. Jos mukavuudet jäävät käyttämättä sähkön puuttuessa, käynti voi jäädä lyhyeksi, muistuttaa Vainio.

- Ränsistynyt lasten leikkipaikka on unohtunut keskellä metsää, eikä sinne ole edes kunnon opasteita. Nurmialueelle pitäisi saada uusi leikkipuisto, huomauttaa viikonloppujaan Ruissalossa viettävä Kari Raunonen .

Vainion ja Raunosen mielestä kaupunki voisi järjestää alueelle myös jonkinlaista valvontaa.

- Kun virallinen kesän leirintäaika päättyy, paikkoja hajotetaan todella paljon. Karavaanariyhdistyksen vuokraama alue on pysynyt kunnossa, koska valvomme sitä itse, kertoo Raunonen.

TS/Maija Tammi<br />Leirintäaluepäällikkö Hannu Toivosen mukaan Ruissaloon tarvittaisiin lisää valaistusta ja sähkötolppia.
TS/Maija Tammi
Leirintäaluepäällikkö Hannu Toivosen mukaan Ruissaloon tarvittaisiin lisää valaistusta ja sähkötolppia.
TS/Maija Tammi<br />Ruissalon leirintäalue on Kari Raunoselle sekä Pirjo ja Matti Vainiolle vakituinen kesänviettopaikka.
TS/Maija Tammi
Ruissalon leirintäalue on Kari Raunoselle sekä Pirjo ja Matti Vainiolle vakituinen kesänviettopaikka.
TS/Maija Tammi<br />Grillipaikkoja on vain kaksi, ja niistäkin toinen korjaamatta.
TS/Maija Tammi
Grillipaikkoja on vain kaksi, ja niistäkin toinen korjaamatta.