Uutiset

Ulkoministeri Rice vieraili
järistyksen tuhoalueella Kiinassa

Lehtikuva<br />Ulkoministeri Condoleezza Rice tapasi väliaikaisessa koulussa Kiinan maanjäristyksen nuorimpia uhreja.
Lehtikuva
Ulkoministeri Condoleezza Rice tapasi väliaikaisessa koulussa Kiinan maanjäristyksen nuorimpia uhreja.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Rice kävi sunnuntaina Kiinan-vierailunsa ensimmäisenä päivänä maanjäristyksen koettelemassa Sichuanin maakunnassa.

Rice kertoi pelastustöiden ja jälleenrakennuksen tehneen häneen suuren vaikutuksen. Rice myös tähdensi Kiinan ottaneen järistyksen jälkeen ulkomaisen avun vastaan toisin kuin Burman sotilashallitus.

Ricen ohjelmassa oli tapaaminen Kiinan ulkoministerin Yang Jiechin kanssa. Yhdysvallat on arvostellut pitkään Kiinan ihmisoikeuspolitiikkaa ja vaatinut Kiinaa jatkamaan neuvotteluja Tiibetin maanpakolaisjohtajan dalai-laman kanssa.

Uutistoimisto Xinhua kertoi sunnuntaina, että Kiinan ja dalai-laman edustajien on määrä jatkaa neuvotteluja heinäkuun alussa. Osapuolet tapasivat viimeksi toukokuussa. Kiina syyttää dalai-lamaa Tiibetin maaliskuisten levottomuuksien lietsomisesta.

Rice vieraili leirillä, jolle on majoitettu järistyksessä kodittomiksi jääneitä ihmisiä. Hän kävi myös leirin koulussa, missä yksi oppilaista, Zhou Yifan , puhui ulkoministerille englanniksi.

- My pleasure to take a photo with you. I often see you on TV, you are a superstar.