Uutiset

Halonen suositteli Medvedeville Tuska-festivaalia

Venäjän ja Suomen presidentit tervehtivät toisiaan maailmankongressin avajaisissa. Kuva: Lehtikuva
Venäjän ja Suomen presidentit tervehtivät toisiaan maailmankongressin avajaisissa. Kuva: Lehtikuva

Hanti-Mansijsk, STT
Presidentti Tarja Halonen tapasi eilen Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Hanti-Mansijskin kaupungissa Länsi-Siperiassa. Tapaaminen liittyi suomalaisugrilaisten kansojen maailmankongressiin, mutta presidenttien kahdenvälisissä keskusteluissa korostuivat rajakysymykset sekä puutullikiista.
- Kun on paljon yhteistyötä, on paljon haasteitakin - jos nyt vältetään tätä vanhaa sanaa "problem", Halonen totesi Medvedeville ja medialle heti tapaamisen aluksi.
 Halonen pehmensi sanojaan kutsumalla seuraavaksi Medvedevin vierailulle Suomeen. Hän suositteli erityisesti parhaillaan menossa olevaa Tuska-festivaalia. Medvedev tunnetaan raskaan rockin ystävänä.
- Kiitokset kutsusta! Suomi on tosiaan pieni maa mutta minulle hyvin tuttu. Olen aiemminkin vieraillut maassanne mutta en vielä tässä uudessa asemassani, joten tulen mielihyvin, Medvedev vastasi.
 Halosen mukaan puutullikiista siirtyy nyt talouskomissioiden kokoukseen pohdittavaksi - sen mukana ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen (kesk.) ehdottama venäläisrekkojen maantiemaksujen koplaaminen puutulleihin.