Uutiset

Sopiva kunta olisi työssäkäyntialue

TS/Mari Lehto<br />Turkua suurempi kuntakokonaisuus sopisi Turun kauppatorilla kahvitteleville Aarni Järvelälle, Satu Hällille ja Marjo Kimingille.
TS/Mari Lehto
Turkua suurempi kuntakokonaisuus sopisi Turun kauppatorilla kahvitteleville Aarni Järvelälle, Satu Hällille ja Marjo Kimingille.

MATTI ARVAJA

Turun kauppatorin kahvikioskilla aamupäivän auringossa istuskelevat Marjo Kiminki , Aarni Järvelä ja Satu Häll ovat vakuuttuneita, että suuremmat kuntakokonaisuudet olisivat eduksi koko Turun seutukunnalle.

- Sopiva kunta olisi työssäkäyntialue eli ne kunnat joista käydään Turussa töissä, määrittelee Järvelä.

Kiminki ja Häll ovat samaa mieltä. Kolmikon mielestä Turulla on oikeus uusiin veronmaksajiin, koska kaupunki keskuskuntana järjestää useita palveluja myös lähikuntien asukkaiden käyttöön.

Jos Turun kosinnoille ei löydy naapureista vastakaikua, pitäisikö ulkopaikkakuntalaisilta sitten periä korkeampi hinta esimerkiksi Turun tarjoamista teatteri- ja konserttiesityksistä?

- Sellaiseen ei kyllä pidä mennä. Sen verran täytyy tasa-arvoa olla. Sittenhän helsinkiläiset alkaisivat periä meiltä korkeapia lipunhintoja, kun käyttäisimme heidän palvelujaan, Kiminki tuumaa.

Kahvittelijoiden mielestä Turun ei välttämättä tarvitsisi olla uuden suurkunnan keskus, koska palveluita löytyy muualtakin.

Läntinen naapuri on esimerkiksi haalinut itselleen runsaat kaupan palvelut.

- Miksei Raisio voisi olla uuden suurkunnan keskus, kun siellä muutenkin on jo paljon palvelutarjontaa, Järvelä miettii.

Torigrillin luona päivää aloittelevassa toisessa seurueessa kuntaliitoksen eduista ei olla aivan yhtä vakuuttuneita.

- Turun pitää pysyä itsenäisenä. Ei me tässä mitään maalaiskuntia tarvita, porukan puhemies tuumii. Kuntaliitosasiasta järjestetyssä kädennostoäänestyksessä hän jää kuitenkin ilman muun pöytäseurueen kannatusta.