Uutiset

Mielenosoitukset paisuvat Kashmirissa

Srinagar, STT
Kymmeniätuhansia muslimeja osallistui joukkomielenosoitukseen Intialle kuuluvan Kashmirin suurimmassa kaupungissa Srinagarissa perjantaina.
 Viidettä päivää jatkuneet mielenosoitukset ovat laajimmat alueella lähes kahteen vuosikymmeneen. Poliisien ja mielenosoittajien yhteenotoissa oli perjantaihin mennessä kuollut kolme ihmistä.
 Iskulauseita "Haluamme vapauden!" ja ""Seis Kashmirin myymiselle!" huutavat mielenosoittajat marssivat pitkin kaupungin katuja ja repivät hindupuolueiden julisteita. Turvallisuuspoliisit tyytyivät seuramaan tapahtumia kauempaa.
 Mielenosoitukset alkoivat, kun osavaltion hallitus lupasi hindusäätiölle maata hindupyhiinvaeltajien majoitustilojen rakentamiseen. Tuhansia pyhiinvaeltajia eri puolilta Intiaa saapuu vuosittain korkealla vuoristossa sijaitsevaan luolaan, jossa he rukoilevat tippukivestä muodostuneen patsaan edessä. Tippukivipatsas on uskovien mukaan Shiva-jumalan symboli.
 Muslimit ovat enemmistönä Intiaan kuuluvassa Jammu ja Kashmirin osavaltiossa. Pakistan ja Intia hallitsevat kumpikin osaa Kashmirin alueesta, mutta molemmat vaativat koko aluetta itselleen.