Uutiset

Turun ja Paimion
ammatillinen
aikuiskoulutus
yhdistymässä

JARI HEINO

Turun aikuiskoulutuskeskus ja Paimion ammatillinen aikuiskoulutuskeskus ovat yhdistymässä. Tavoitteena on, että yhdistyminen tapahtuisi ensi vuoden alusta.

Mitään sopimusta asiasta ei vielä ole, mutta osapuolten neuvotteluissa on päästy periaatteelliseen yhteisymmärrykseen.

Oppilaitokset antavat opetusta pitkälti samoilla toimialoilla. Kumpikin painottaa pk-yritysten kehittämis- ja palvelutehtäviä sekä sähköalan koulutusta. Molemmat ovat kuitenkin erikoistuneet niin pitkälle, että päällekkäisyyksiä ei niiden mukaan juuri ole.

Yhdistämistä perustellaan myös opetusministeriön tavoitteella, jonka mukaan ammatillista koulutusta tulisi koota suuremmiksi yksiköiksi.

Turun osaamis- ja elinkeinotoimen apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi (sd) kiittelee Paimion aikuiskoulutuskeskuksen suopeutta fuusioon. Hän kaipaa kuitenkin ammatilliseen aikuiskoulutukseen vielä suurempaa kokonaisuutta.

- Turun aikuiskoulutuskeskuksen ja Turun ammatti-instituutin harjoittama aikuiskoulutus pitäisi koota yhden organisaation alaisuuteen, jolloin ammatti-instituutti voisi keskittyä nuorisokoulutukseen, hän esittää.

Hirvilammin ehdotus oli keväällä esillä Turun talousohjelman luonnoksessa, mutta kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen (kok) otti sen pois lopullisesta esityksestä. Apulaiskaupunginjohtaja uskoo, että hanke palaa silti esityslistoille syksyllä. Hän toivoo ripeitä päätöksiä, jolloin fuusio voisi toteutua esimerkiksi vuonna 2010.

Pidemmän päälle Hirvilammi haluaisi kerätä yhteen koko Turun talousalueen ammatillisen aikuiskoulutuksen. Mukaan tulisi myös Raision aikuiskoulutuskeskus Timali.