Uutiset

Turun tuomiokirkko sai
uuden ylivahtimestarin

TS/Jori Liimatainen<br />Ari Vierula jatkaa tutussa työpaikassa Turun tuomiokirkossa. Titteli vain muuttuu lokakuun alussa ylivahtimestariksi.
TS/Jori Liimatainen
Ari Vierula jatkaa tutussa työpaikassa Turun tuomiokirkossa. Titteli vain muuttuu lokakuun alussa ylivahtimestariksi.

ANNA LINDHOLM

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto valitsi torstaina Turun tuomiokirkon ylivahtimestarin virkaan Ari Vierulan , 46. Virkaan haastateltiin neljää hakijaa.

Eläkkeelle jäävän edeltäjänsä Teuvo Rantalan saappaisiin astuminen ei Vierulaa huoleta.

- Työnantajan puolesta tulee vain musta puku, kyllä sitä on kuljettava ihan vaan omilla kengillä, Vierula vitsailee.

Ylivahtimestarin työhön kuuluu tärkeimpänä tehtävien jakoa kirkon viiden vakituisen vahtimestarin kesken. Ei Vierulasta kuitenkaan pelkkää päällepäsmäriä tule, sillä hän osallistuu käytännön työhön muiden mukana.

- Jumalanpalveluksen valmistelua, ihmisen ohjaamista, äänentoistoa ja valoa sekä tietysti kiinteistötekniikkaa, Vierula luettelee.

Suurin osa työtehtävistä on Vierulalle kuitenkin jo ennestään tuttuja, sillä hän on toiminut yli 11 vuotta Tuomiokirkossa talonmies-vahtimestarina ja myös edeltäjänsä sijaisena tämän poissa ollessa.

Elimäellä kasvanut Vierula tuli aikoinaan Kaakkois-Suomesta Turkuun opiskelemaan. Nyt kaupungissa on vierähtänyt 26 vuotta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vaimoni sen sijaan on paljasjalkainen turkulainen, nelilapsisessa uusioperheessä elävä Vierula paljastaa.

- Kaksi vaimon vanhinta lasta ovat jo muuttaneet kotoa. 16-vuotias poika asuu vielä tämän kesän kanssamme, lisäksi meillä on yhteinen kolmevuotias tytär.

Vierula tunnustautuu puhtaaksi sekatyömieheksi, mutta ei taida liikunnallisen ja musikaalisen miehen sormi mennä suuhun kiperänkään kysymyksen edessä. Repertuaarista löytyy nimittäin yksi vähän erikoisempikin harrastus: television tietovisat.

- Viimeisen neljän vuoden aikana olen päässyt kahdeksan kertaa telkkariin kisailemaan. Jo pienestä pitäen olen ollut kiinnostunut yleistiedosta.

Vierula aloittaa virassa 1. lokakuuta Siihen saakka hän toimii ylivahtimestarin viransijaisena.