Uutiset

Kultarannassa kolme presidentin esittelyä
kesän mittaan

KARI VALTONEN

Tämän kesän ensimmäinen presidentin esittely Naantalin Kultarannassa järjestetään torstaina. Presidentin kesäasunnolla pidettävien esittelyjen luku on vuosien varrella vähentynyt. Tänä kesänä niitä on kolme.

Kesälomakaudesta huolimatta Naantaliin matkaa torstaina pääministeri Matti Vanhasen (kesk) johdolla kaikkiaan yhdeksän ministeriä.

Hallitus on liikkeellä huomattavasti suuremmalla joukossa kun keskiviikkoisessa valtioneuvoston istunnossa, missä paikalla oli vain lähes minimimäärä ministereitä eli puolisen tusinaa.

Pääministeri Vanhanen jää parin viikon lomalle ensi viikon alussa. Sen jälkeen hän käväisee viikon töissä ja jatkaa taas sen jälkeen lomaansa.

Väyrysestä pääministeri

Kun pääministerin sijainen Jyrki Katainen (kok) lomailee osittain Vanhasen kanssa samaan aikaan, hallituksen virkaiältään vanhin jäsen, kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrynen (kesk) nousee viikoksi pääministeriksi.

Virallisten asioiden käsittelyn ohessa presidentin esittelyn ohjelmaan Kultarannassa kuuluu perinteisesti presidentin tarjoama lounas.

Vanhasen ykköshallituksen aikana hallitus pysähtyi matkallaan Kultarantaan pari kertaa ravintola Ykköspesään juhlimaan kakkukahvien merkeissä omia synttäreitään. Nyt tällaista piipahdusta ei ole ohjelmassa.