Uutiset

Turun poliisi ei sakotakaan kerjäläisiä

Turku, STT
Turun poliisi ei ryhdy sakottamaan ulkomaalaisia kerjäläisiä. Poliisi perui suunnitelmansa, koska apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan kerjäämiseen ei voida soveltaa rahankeräyslakia.
 Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on antanut ohjeet aiemmin Helsingin ulkomaalaispoliisille, joka niitä pyysi. Turun poliisi ei tiennyt ohjeista.
 Turun poliisi aikoi sakottaa kerjäläisiä rahankeräysrikoksesta. Tarkoitus oli kirjoittaa kahden varoituksen jälkeen noin kahdeksan päiväsakkoa eli viitisenkymmentä euroa.
- Passiivisesti kerjääviä ei siis ryhdytä sakottamaan. Mutta agressiivisesti rahaa vaativille kirjoitetaan tietysti lappu, kertoo ylikomisario Timo Malinen.
- Agressiivisesti ovat toimineet esimerkiksi jotkut niin kutsutuista ruusukauppiaista sekä autoilijoita viime kesänä ympäri maakuntaa pysäytelleet henkilöt.
 Malisen mukaan siitä ei vielä voida sakottaa, jos antaa toiselle kadulla ruusun ja pyytää siitä sen jälkeen rahaa. Mutta jos rahan tivaaminen menee inttämiseksi ja ruusun antaja ottaa esimerkiksi olkapäästä kiinni ja hidastaa kävelyä, sakkolappu voidaan antaa.