Uutiset

Obama ja McCain taistelevat naisten äänistä

Demokraattien Barack Obama on saanut houkuteltua taakseen osan Hillary Clintonin naiskannattajista. Kuva: Lehtikuva
Demokraattien Barack Obama on saanut houkuteltua taakseen osan Hillary Clintonin naiskannattajista. Kuva: Lehtikuva

Washington, STT
Yhdysvaltain presidenttikamppailu on alkanut tasaväkisesti. Demokraattien ehdokas Barack Obama näyttää saaneen republikaanien John McCainista hiukkasen etumatkaa, mutta asetelmat voivat muuttua hetkessä.
 Tuoreen kyselyn mukaan Obama johtaa 47-42. Tilanne on tasoittunut viime kuusta, jolloin Obaman kannatus oli kolmisen prosenttiyksikköä korkeampi. Muut mittaukset ovat antaneet hyvin samanlaisia tuloksia.
 Obaman asemaa vahvistaa se, että osa Hillary Clintonia kiihkeästi kannattaneista naisista on valmis ryhmittymään hänen puolelleen. Vaikka naiset ovat yleensä demokraattien peruskannattajia, joillekin Obaman äänestäminen on vaikeaa.
 Myös McCain koettaa maanitella naisia. Hän on buukannut tv-esiintymisiä useisiin erityisesti naisten suosimiin aamupäivän talk show -ohjelmiin.
 McCain muistaa lisäksi ylistää Hillary Clintonia joka käänteessä. Hän on sanonut muun muassa ihailevansa ja kunnioittavansa tätä.
 Selvitysten mukaan naiset ovat kuitenkin toistaiseksi Obaman kannalla. Hän sai yhdessä mittauksessa naisista taakseen yli 50 prosenttia, kun McCainille jäi 36 prosentin osuus.