Uutiset

Juhannus vaati ainakin kahdeksan kuolonuhria

Turun Sanomat, STT

Juhannuksen ajan juhlinnassa ei tänäkään vuonna vältytty kuolonuhreilta. Juhannuksena kuoli viranomaisten tietojen mukaan ainakin kahdeksan ihmistä, ja lisäksi yksi hukkuneeksi epäilty oli sunnuntai-iltana edelleen kateissa.

Eniten ihmisiä kuoli juhannuksen aikana väkivallanteoissa, yhteensä kolme.

Vakavin välikohtaus sattui varhain juhannuspäivänä Kouvolassa, jossa kolmea varusmiestä puukotettiin.

Lappeenrantalainen 20-vuotias varusmies kuoli lähes välittömästi saamiinsa vammoihin. Kaksi muuta uhria sai hengenvaarallisia vammoja ja heidät toimitettiin sairaalaan.

Poliisin tietojen mukaan molemmat varusmiehet jouduttiin leikkaamaan, ja tällä hetkellä heidän tilansa on vakaa.

Uhrit olivat siviiliasuissa ja lomalla yksiköistään. Poliisi tutkii tapahtunutta tappona ja kahtena tapon yrityksenä.

Puukottajaksi epäillään 25-vuotiasta kuusankoskelaista miestä. Häntä esitetään vangittavaksi viimeistään tiistaina. Lisäksi kuulusteluja varten on pidätettynä yksi mies.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varhain sunnuntaina Helsingissä Malmilla surmattiin 51-vuotias mies yksityisasunnossa ja samoin Helsingissä Kannelmäessä puukotettiin mies kuoliaaksi juhannusaattona. Poliisi on molemmissa Helsingin puukotustapauksissa ottanut epäillyn kiinni.

Yksi hukkui, toista etsitään

Juhannuksen ainoat tietoon tulleet hukkumistapaukset tulivat ilmi sunnuntaina iltapäivällä Ruovedellä, jossa mies hukkui sunnuntain vastaisena yönä ja toisen miehen epäillään hukkuneen.

Hukkuneita oli juhannuksena huomattavasti vähemmän kuin yleensä keskikesän juhlan aikaan. Esimerkiksi viime vuonna juhannuksena hukkui viisi ihmistä, sitä edellisenä kuusi ja vuonna 2005 yhdeksän.

Menoliikenteessä kuoli perjantaina kaksi ihmistä. Kuolonkolarit sattuivat Haukiputaalla ja Espoossa. Lisäksi Keuruulla aattoiltana löytyi iäkäs mies kuolleena saunasta, ja toinen mies kuljetettiin tajuttomana sairaalaan.

Lappeenrannassa löydettiin aattoiltana rannalta kuollut ihminen, jonka kuolinsyytä selvitetään. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity rikosta.

Muutoin poliisia ja pelastuslaitoksia työllistivät juhannuksen aikana rattijuopot, humalaisten häiriköinti, pienet tulipalot sekä tappelunnujakat. Vesillä pulaan joutuneita pelastettiin eri puolilla Suomea. Kuitenkin vesillä juhannus oli monin paikoin tavallista rauhallisempi.

Biojätelaitos suurin juhannuspalo

Tulipaloissa ei juhannuksen aikana kuollut ihmisiä. Juhannuksen tuhoisin tulipalo sattui juhannuspäivänä Joutsenossa, kun Vapon biojätteen käsittelylaitos paloi maan tasalle.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Laitos on lähes automaattinen, ja sitä valvoo yksi henkilö. Palossa tuhoutuivat 150 metriä pitkän ja 30 metriä leveän rakennuksen puuosat. Jäljelle jäivät vain kivirakenteet.

Syttymissyytä ei vielä tiedetä. Vapo arvioi vahingoiksi jopa 10 miljoonaa euroa.

Etelä-Karjalan jätehuoltoon kuuluva Vapon biojätelaitos huolehtii Joutsenon ja Lappeenrannan kotitalouksien biojätteistä. Tänään ryhdytään selvittämään, miten jätehuolto jatkossa hoidetaan. Vapon mukaan tällä hetkellä on vaikea löytää korvaavaa kapasiteettia lähialueelta.