Uutiset

Jarmo Korhonen voitti ylivoimaisesti Kimmo Tiilikaisen

Lehtikuva<br />Keskustan puoluejohdossa tapahtui vain yksi varapuheenjohtajan vaihdos: Tuomo Puumala pudotti Mari Kiviniemen. Kukitettuina Jarmo Korhonen (vas.), Tuomo Puumala, Matti Vanhanen, Paula Lehtomäki ja Antti Rantakangas
Lehtikuva
Keskustan puoluejohdossa tapahtui vain yksi varapuheenjohtajan vaihdos: Tuomo Puumala pudotti Mari Kiviniemen. Kukitettuina Jarmo Korhonen (vas.), Tuomo Puumala, Matti Vanhanen, Paula Lehtomäki ja Antti Rantakangas

HEIKKI VENTO

Puoluesihteeri Jarmo Korhonen jatkaa keskustan puoluesihteerinä seuraavan puoluekokouskauden. Korhonen voitti lauantaina Joensuussa jatkuneessa puoluekokouksessa kansanedustaja Kimmo Tiilikaisen murskaluvuin 1 200-488.

Korhonen oli vaalin ennakkosuosikki. Hänen ylivoimansa kuitenkin yllätti. Tiilikaisen piti saada tukea joukolta puolueen kansanedustajia, jotka olivat houkutelleet hänet ehdolle.

Keskustan kansanedustajista ainoastaan Mika Lintilä rohkeni nousta pönttöön kannattamaan mutkan kautta Tiilikaista. Lintilän mielestä yksi Korhonen puoluesihteerinä riittää ja sosiaalidemokraatit ehtivät ensin.

Korhonen voitti taputuskisan

Korhonen pärjäsi nyt selvästi paremmin kuin kaksi vuotta sitten. Oulun puoluekokouksessa Korhonen voitti vastaehdokkaansa Mikko Alkion äänin 1 145-773. Nyt voitto oli suurempi, vaikka vaalissa annettiin vähemmän ääniä.

Ennen äänestystä Korhonen ja Tiilikainen esiintyivät yleisölle. Taputuskisan voitti selvästi Korhonen, joka kantavalla äänellä esitteli itsensä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- En ole sujuvaliikkeinen salongeissa enkä trendikäs moniosaaja, vaan suomenhevonen.

- Olen valmis seisomaan Pudasjärven tuiskussa ja Jakomäen torilla.

- Rystyset on ruvella, mutta siinä on hellä sisäpinta. Se pitää, johon tarttuu.

Kokouksen kohtauspaikassa Korhonen kertoi valmistautuneensa puoluekokoukseen Ruunaan koskilla ja kotonaan Seinäjoella.

Lieksan Ruunaalla Korhosen mielestä sielu lepää. Korhosen onneksi keskusta, Pohjois-Karjalan sähkö ja maaherra Esa Timonen (kesk) epäonnistuivat yrityksessään rakentaa kosket sähkön tuotantoon.

Korhonen vakuutti oppineensa menneestä.

- Kun on ollut kuukauden kuin kananmuna sähkövatkaimessa, kyllä siinä särmät hioutuvat, Korhonen vakuutteli.

Tiilikainen puolestaan ylisti keskustaa, joka hänen mielestään on rakentanut Suomen terveydenhuollon.

- Keuhkovaivainen poika sai elää, Tiilikainen kiitteli ja hahmotteli puoluesihteerin roolia.

- Puoluesihteerin on rakennettava, ei hajotettava.

- Palautetaan se usko, että olemme luotettava vaikutuskanava. On epäselvyyksiä keskustan toimintatavoista ja linjasta, Tiilikainen sanoi.

Vanhanen haluaa naisia ehdolle

Keskusta valitsi yksimielisesti pääministeri Matti Vanhasen , 52, puolueen puheenjohtajaksi. Vanhasta ehdotti tanssitaidoillaan palstoja viljellyt kansanedustaja AnttiKaikkonen .

Valinta oli Vanhaselle kolmas. Ensimmäisen kerran Vanhanen valittiin puheenjohtajaksi ylimääräisessä puoluekokouksessa 2003.Tuolloin tunnelmat olivat myrskyisät, kun Anneli Jäätteenmäki oli joutunut eroamaan pääministerin tehtävästä ja vetäytyi puolueen puheenjohtajan paikalta.

Vanhasen aikana keskustan kannatus on laskenut, kun vaalitulosta verrataan edellisiin vastaaviin vaaleihin. Kiitospuheessaan Vanhanen patisti puoluetta keräämään ehdokkaita kunnallisvaaleihin.

- Täydet ehdokaslistat. Puolet pitää olla naisia, ja riittävästi nuoria, Vanhanen opasti.

- Se pitää tehdä nyt, puheenjohtaja komensi.

Vuoden 2004 vaaleissa keskusta oli toiseksi suurin puolue sosiaalidemokraattien jälkeen. Keskusta sai äänistä 22,8 prosenttia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Lehtikuva<br />Jarmo Korhonen (vas.) jatkaa keskustan puoluesihteerinä. Hän voitti vieressään istuvan Kimmo Tiilikaisen murskaluvuin.
Lehtikuva
Jarmo Korhonen (vas.) jatkaa keskustan puoluesihteerinä. Hän voitti vieressään istuvan Kimmo Tiilikaisen murskaluvuin.