Uutiset

Turun aikuiskoulutuskeskuksen ensimmäiset
kaksoistutkinnon suorittajat saivat valkolakin

TS/Arto Takala<br />Kaksoistutkinnon suorittivat kunnialla loppuun Tuure Kulju (vas.), Erja Mettovaara, Tuomas Lindqvist, Esa Kukkonen, Risto Hakamäki, Jonna Halonen ja Sanna Välimäki. Ylpeitä juhlijoita kunnioitti läsnäolollaan pieni ihailija.
TS/Arto Takala
Kaksoistutkinnon suorittivat kunnialla loppuun Tuure Kulju (vas.), Erja Mettovaara, Tuomas Lindqvist, Esa Kukkonen, Risto Hakamäki, Jonna Halonen ja Sanna Välimäki. Ylpeitä juhlijoita kunnioitti läsnäolollaan pieni ihailija.

SALLA TUOMOLA

Turusta valmistui tänä keväänä Suomen ensimmäinen aikuiskoulutuskeskuksessa opiskellut ryhmä, joka suoritti samaan aikaan sekä ammatillisen tutkinnon että ylioppilastutkinnon.

Seitsemän opiskelijaa valmistui turvallisuusvalvojaksi turvallisuusalan linjalta sekä kirjoitti ylioppilaaksi Turun iltalukiosta.

Kaksoistutkinto suoritettiin kolmessa vuodessa. Pilottihanke toteutettiin aikuiskoulutuskeskuksen ja iltalukion kanssa yhteistyössä.

- Opiskelijoilla oli vähemmän lukio-opintoja kuin pelkän ylioppilastutkinnon suorittaneilla. Esimerkiksi joitakin reaaliaineita puuttui opinto-ohjelmasta, kertoo Turun aikuiskoulutuskeskuksen rehtori Harri Seikola .

Pilottikokeilu onnistui Seikolan mukaan hyvin, tosin kolmessa vuodessa muutama opiskelija jätti opintonsa kesken.

- Kaksoistutkinto on äärettömän rankka, minkä vuoksi keskeyttämisiä tuli. Opiskelijat ovat nuoria, ja heillä elämänsuunnitelmat saattavat olla vielä hakusessa. Siksi osa vaihtoi kesken kaiken toiseen ammattiin, Seikola jatkaa.

Kaksoistutkintoa on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa. Ensi syksyksi hakua ei vielä ole.

- Seuraavaksi pyrimme saamaan kokoon useamman ryhmän, jotta tarjontaa on mahdollista varioida ja valikoimaan saadaan myös muita ammatteja. Hakijoita uskotaan riittävän, erityisesti, kun tarjonta lisääntyy, Seikola toteaa.

Turun iltalukiosta ylioppilastutkinnon ja turvallisuusalan perustutkinnon suorittivat Risto Hakamäki , Jonna Halonen ja Esa Kukkonen Turusta, Erja Mettovaara Paraisilta, Tuomas Lindqvist Tarvasjoelta, Tuure Kulju Raisiosta ja Sanna Välimäki Vammalasta.

Lisäksi Antti Laine Raisiosta suoritti turvallisuusalan perustutkinnon.