Uutiset

Vanhat bussikortit eivät
toimi enää sunnuntaina

TS/Jari Laurikko<br />Tämän näköinen bussikortti on voimassa toukokuun jälkeenkin.
TS/Jari Laurikko
Tämän näköinen bussikortti on voimassa toukokuun jälkeenkin.

Leena Korja-Kaskimäki

Turun joukkoliikenteen vanhat bussikortit kelpaavat maksuvälineiksi vielä kuluvan kuun loppuun. Kesäkuun alusta alkaen bussien kortinlukulaitteet eivät osaa enää lukea vanhanmallista korttia, vaan vanha kortti on vaihdettava uuteen.

- Vanhalle kortille jo ladattu, käyttämätön rahasumma ei mene hukkaan, vaan se voidaan siirtää uudelle kortille, muistuttaa hallintopäällikkö Pertti Heinonen .

Kortin vaihtavat uuteen sekä joukkoliikenteen palvelupiste Forumissa että Wiklundin ja Stockmannin tavarataloissa olevat palvelupisteet. Vanhaa bussikorttia ei ole voinut ladata uudelleen enää 21. huhtikuuta jälkeen.

Vanhoja kortteja oli maailmalla 70 000 kappaletta. Heinosen mukaan ne on saatu takaisin muutamaa tuhatta korttia lukuun ottamatta.

Maanantaina 2. kesäkuuta Turun joukkoliikenne ottaa käyttöön kesäajan harvennetut aikataulut, jotka löytyvät niin kotitalouksiin jaetuista aikataulukirjoista kuin netistäkin.

Joukkoliikennetoimisto sekä Turku Touring suunnittelevat kertakäyttöistä etäkorttia, jolla voisi maksaa niin bussimatkan kuin pääsyn matkailukohteisiin. Muovinen kortti korvaisi aikanaan nykyisen paperilipun.

- Samanlaista korttia suunnitellaan myös sekä pääkaupunkiseudulla että Tampereella. Kortti voisi joskus toimia ihan valtakunnallisestikin, Pertti Heinonen kaavailee.

Turun kortti on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään kulttuuripääkaupunkivuonna 2011.