Uutiset

Maastopalo uhkasi omakotitaloa Kaarinassa

Metsikössä roihunnut maastopalo uhkasi levitä asutukseen Koriston rantatiellä Kaarinassa tiistaina iltapäivällä. Palo saatiin rajattua alle viidentoista metrin päähän lähimmästä pientalosta ja sen autotallista. Kangasmetsää ehti palaa kaikkiaan vajaan hehtaarin verran.

- Asutukseen leviäminen oli minuuteista kiinni. Metsästä päin kävi vielä puuskittainen tuuli, päivystävä palomestari Marko Ahtikivi kertoi.

Hälytys maastopalosta tuli puoli viiden aikaan iltapäivällä kulokoneesta, joka lensi alueen yllä. Kone odotti palon yllä sen aikaa, että sammutusyksiköt ehtivät paikalle.

Sammutuksen jälkeen palanut alue kasteltiin läpikotaisin. Palopaikka aiottiin tarkastaa vielä illalla ja yöllä, mahdollisesti aamullakin.

Palon syttymissyystä ei ollut varmuutta. Maastosta ei heti sammutuksen jälkeen löytynyt mitään epäilyttävää, mutta metsikössä liikkuu ihmisiä.

Turun seudulla oli useita pieniä maastopaloja tiistain aikana. Maanantaista tiistain alkuiltaan maastoa oli palanut yli kymmenessä eri paikassa. Maasto onkin joka puolella rutikuivaa.