Talous

TietoEnator pääsi irti ahdistelijastaan

Helsinki, STT
Pääomasijoitusyhtiö Nordic Capital on kertonut luopuvansa yrityksestään ostaa TietoEnator. Nordic Capital perustelee luopumistaan sillä, ettei tarjous mennyt läpi, vaikka tarjousaikaa pidennettiin kolmesti.
 Nordic Capital teki maaliskuussa 1,1 miljardin euron tarjouksen it-yhtiöstä. Sijoitusyhtiö suunnitteli vetävänsä TietoEnatorin pois pörssistä ja istuttavansa sen hallituksen puheenjohtajaksi TeliaSoneran entisen varatoimitusjohtajan Harri Koposen.
 Taloudellisissa vaikeuksissa painiskelevan TietoEnatorin hallitus tyrmäsi tarjouksen liian pienenä. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Anders Ullberg kertoo TietoEnatorin neuvottelevan tulevaisuudesta nyt muiden osapuolien kanssa.
 Ullbergin mukaan yhtiö on valinnut kiinnostuneista muutaman realistisen vaihtoehdon ja käy nyt niiden kanssa keskusteluja. Vielä yhtiöstä ei kuitenkaan ole tehty konkreettisia tarjouksia.
 TietoEnator myös ilmoitti, että se nostaa aiemmin asettamaansa säästötavoitetta 100 miljoonasta eurosta 130 miljoonaan. Vuoden alussa TietoEnator muun muassa irtisanoi 190 työntekijää Suomessa.