Uutiset

"Kokoomus rikkonut viittä sopimusta"

TS/Natalia Kopkina<br />Jarmo Rosenlöf on vetänyt Sdp:n valtuustoryhmää vuosina 1992-2002 ja vuodesta 2005 lähtien. Välillä uran katkaisi oikeudesta saatu tuomio.
TS/Natalia Kopkina
Jarmo Rosenlöf on vetänyt Sdp:n valtuustoryhmää vuosina 1992-2002 ja vuodesta 2005 lähtien. Välillä uran katkaisi oikeudesta saatu tuomio.

Turun Sanomat

Sdp:n kokenut ryhmäveturi Jarmo Rosenlöf , 63, ei ole laisinkaan yllättänyt kyselyn tuloksesta.

- Kun kokoomuksen ryhmä on suurin, on selvää, että sen puheenjohtaja saa myös paljon julkisuutta.

Kyselyn ykkönen Orpo ja kakkonen Rosenlöf neuvottelevat välillä nokakkain, välillä taas isompien joukkojen tuella. Välillä he käyvät virkamiesjohtajien kanssa keskusteluja asioiden valmistelusta. Tosin Rosenlöf kavahtaa sitä, että hän olisi valmistelemassa sellaisia säästötoimia, jotka Turussa nyt ovat esillä.

- Haluan tietää, mutta en niinkään halua valmistella. Virkamiehet valmistelevat, poliitikot päättävät, hän linjaa.

Orpon ura eduskunnassa on Rosenlöfin mukaan Turun asioiden kannalta selvä ongelma. Käytännössä demarijohtaja onkin yhä enemmän tekemisissä ikätoverinsa, kaupunginhallitusta johtavan Pekka Ruolan (kok) kanssa.

Rosenlöf arvostaa Orpoa siitä, että tällä on halua löytää ratkaisuja asioihin. Muuten kokoomus saa piiskaa.

- He ovat rikkoneet viittä kohtaa valtuustoryhmien välisestä sopimuksesta. Ne liittyvät jonojen purkuun Tyksissä, vanhuspoliittiseen ohjelmaan, kouluverkkoon, palvelujen ostoon terveystoimessa ja St.Olofsskolanin koulutilaan. Kokoomuksella on mahdollisuus ajaa kaksilla hevosilla, kun sillä on enemmistö sekä meidän että keskiryhmien kanssa.