Uutiset

KRP: Kymmenettuhannet sijoittaneet pyramidihuijaukseen

Turku, STT
Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee jopa kymmenientuhansien suomalaisten sijoittaneen rahaa pyramidihuijauksesta epäiltyyn Global Pension Plan -verkostoon (GPP). Sijoituksien suuruus vaihtelee muutamasta kymmenestä eurosta jopa tuhanteen euroon. Verkoston pyörittäjät ovat lupailleet yli 50 000 euron tuottoja. Kukaan sijoittaneista ei ole saanut mitään takaisin.
 Asiasta kertoi Turun Sanomat. Lehden mukaan sijoittajilta on vaadittu tilinumeron lisäksi mm. osoitteita ja kopioita passin kuvasivusta. Poliisi ei vielä tiedä, kuinka moni on ne antanut.
 Tässä vaiheessa epäillään, että pyramidin toimintaa on johdettu ulkomailta.
 KRP tutkii parhaillaan myös toista pyramidihuijausta, jossa on ollut mukana noin 10 000 henkilöä. WinClubin ja WinCapitan nimeä käyttäneeseen sijoitusklubiin on uponnut liki 100 miljoonaa euroa.
 Kuluneella viikolla WinCapitasta tehtyjen rikosilmoitusten määrä on noussut lähes 400:aan. WinCapitan nettisivut suljettiin maaliskuun alussa.
 Pyramidi-ilmiötä selvitellään myös sisäministeriössä. WinCapitan arvioidaan olevan yksi Suomen taloushistorian suurimpia huijauksia.