Uutiset

Heinäluoma: Siimeksestä SDP:n presidenttiehdokas

Suvi-Anne Siimes ei itse halua ottaa kantaa mahdolliseen ehdokaskosintaan. Kuva: Lehtikuva
Suvi-Anne Siimes ei itse halua ottaa kantaa mahdolliseen ehdokaskosintaan. Kuva: Lehtikuva

Helsinki, STT
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma tarjoaa Suvi-Anne Siimestä yhtenä mahdollisena nimenä puolueensa ehdokkaaksi seuraavissa vuoden 2012 presidentinvaaleissa.
 Heinäluoma kehuu Ilta-Sanomien haastattelussa, että Siimes edustaa uuden ajan poliitikkotyyppiä ja kansalaiset arvostavat hänen itsenäisyyttään.
 Siimeksen kaupittelu SDP:n presidenttiehdokkaaksi ei herätä innostusta demarien puheenjohtajakisan kärkikaartissa. Ryhmäpuheenjohtaja Tarja Filatov sanoo STT:lle, ettei oikein lämpene asialle, vaikka presidenttiehdokkaan nimeäminen SDP:n ulkopuolelta ei sinänsä ole mahdoton ajatus.
 Toinen SDP:n puheenjohtajaehdokas Jutta Urpilainen pitää Siimestä Heinäluoman tavoin uuden sukupolven poliitikkona. Nyt ei hänen mukaansa ole kuitenkaan SDP:n presidenttiehdokaskeskustelun aika.
 Siimes itse ei ota vielä kantaa mahdolliseen ehdokaskosintaan. Hän sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että vastauksen näkee sitten, kun joku tulee kysymään.
 Siimes jätti vasemmistoliiton ja puolueen johtamisen ovet paukkuen pari vuotta sitten. Nyt hän johtaa lääketeollisuuden etujärjestöä.