Talous

Osuuspankit yhdistyvät Salon seudulla

TS/Päivi Palm<br />Pauli Venho on ollut osuuspankin asiakas pikkupojasta lähtien. Hän uskoo pienen pankin palvelukykyyn ja samaa mieltä on Kuusjoen konttorissa työskentelevä Jaana Kivelä.
TS/Päivi Palm
Pauli Venho on ollut osuuspankin asiakas pikkupojasta lähtien. Hän uskoo pienen pankin palvelukykyyn ja samaa mieltä on Kuusjoen konttorissa työskentelevä Jaana Kivelä.

PÄIVI PALM

Salon seudulla toimivat viisi osuuspankkia aikovat yhdistyä. Tavoitteena on, että uusi Salon Osuuspankki aloittaisi toimintansa ensi vuoden alkupuolella. Fuusioon ovat menossa Salon Seudun Osuuspankin lisäksi Kiikalan Rekijoen, Kiskon, Kuusjoen ja Perniön Osuuspankit. Niissä työskentelee kaikkiaan 120 henkilöä, jotka kaikki jatkavat uudessakin pankissa. Myös kaikki yksitoista konttoria pitävät ovensa tulevaisuudessakin auki.

- Haluamme säilyttää palvelut myös vuonna 2009 aloittavan uuden Salon kaupungin reuna-alueilla. Jokaisessa nykyisessä kunnassa on ainakin yksi meidän konttorimme, sanoo Salon Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen . Hän toimii myös uuden pankin toimitusjohtajana. Varatoimitusjohtajaksi nousee nykyinen Perniön Osuuspankin toimitusjohtaja Risto Lehtinen .

Muut toimitusjohtajat jatkavat vastuullisissa johtajatehtävissä, joiden toimenkuvat tarkentuvat myöhemmin, kun koko organisaation tehtävänkuviot käydään läpi.

Uuden pankin tase on vahva, lähes 700 miljoonaa euroa ja sen omavaraisuus on hulppeasti yli 74 miljoonaa euroa. Johtajat korostavatkin, että fuusioituminen on yksinkertaista, kun osapuolten talous on kunnossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osuuspankkien päättävät elimet ottavat lopullisesti kantaa pankkifuusioon niin, että lopullisesti asia ratkeaa elo-syyskuussa. Pitkin matkaa päättäjät ovat siunanneet fuusiosuunnitelmat.

Ekspertti kiitää Särkisaloon asti

Pankkien yhdistymistä on pohdittu Salon jo vuosikausia, mutta varsinaisen potkun yhdistymiselle antoi Salon seudun suuri kuntaliitos, sanoo Kiskon Osuuspankin toimitusjohtaja Pekka Anttonen .

Pankinjohtajat vakuuttavat, että palvelut turvataan myös uuden Salon reuna-alueilla. Tarvittaessa Salossa työskentelevä varainhoitoekspertti matkustaa vaikkapa Särkisalon konttoriin palvelemaan asiakastaan.

- Pankkipalveluiden luonne on muuttunut ja muuttuu valtavasti. Nyt tarvitaan erityisosaamista. Esimerkiksi varainhoito- ja rahoituspalveluita kysytään yhä enemmän. Isossa organisaatiossa meillä on tarjota asiakkaille entistä monipuolisempaa asiantuntemusta, vakuuttaa Jukka Hulkkonen.

Lainapäätös tulee 30 sekunnissa

- Henkilökunta suhtautuu fuusioon positiivisesti, säilyväthän kaikki työpaikat. Me arvostamme myös koulutusta ja uusia urakiertomahdollisuuksia, sanoo Salon Seudun Osuuspankin pääluottamusmies Anne Kivi .

Kuusjoen Osuuspankissa työskentelee toimitusjohtaja Eero Kaskelan lisäksi neljä virkailijaa. He pitävät fuusiota periaatteessa hyvänä asiana: -tulee uusia työkavereita, koulutusmahdollisuuksia ja urapolkuja.

- On hyvä, että pienet konttorit säilyvät. Meidän valttikorttejamme ovat joustavuus ja läheisyys. Me tunnemme asiakkaamme, joten lainapäätös syntyy 30 sekunnissa ja paperitkin ovat valmiita tunnissa, mainostaa pankkivirkailija Jaana Kivelä.

Fuusion ulkopuolelle jää Osuuspankki Kantrisalo, joka toimii Perttelissä, Kiikalassa ja Kuusjoella.