Talous

Itella siirtää lisää posteja yrittäjille

Helsinki, STT
Postina tunnettu Itella-konserni siirtää lisää posteja yrittäjien hoitoon ja tehostaa lähetysten esikäsittelyä. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, joissa se hakee kaikkiaan noin 140 henkilötyövuoden vähennystä.
 Yhtiö suunnittelee 20 postin siirtämistä yrittäjän hoidettavaksi tai yhdistämistä toiseen postiin. Nämä muutokset voivat johtaa 60 työntekijän vähentämiseen.
 Lisäksi Itella hakee tehoja omista postimyymälöistään, joissa vähennystarve on arviolta 20 työntekijää. Kaikkiaan Itellan posteissa työskentelee tuhat ihmistä.
 Loput 60 työntekijää Itella aikoo vähentää postin esikäsittelystä viidessä eri kaupungissa. Esikäsittelyssä lähetyksiin lisätään muoveja, kuoria ja osoitteita. Leikkaus on suhteessa huomattavampi, sillä esikäsittelyssä työskentelee noin 220 työntekijää.
- Tavoitteena on kustannustehokkuuden ja kannattavuuden lisääminen päällekkäisyyksiä purkamalla, yhtiö perusteli tiedotteessaan.
 Itella pyrkii hyödyntämään leikkauksissa eläkejärjestelyjä ja normaalia työvoiman vaihtuvuutta. Yhtiö yrittää myös etsiä työntekijöille muuta työtä konsernista.