Uutiset

Libanonin iskussa kuoli neljä

Palomiehet sammuttivat Beirutissa pommi-iskun sytyttämiä paloja. Kuva: Lehtikuva
Palomiehet sammuttivat Beirutissa pommi-iskun sytyttämiä paloja. Kuva: Lehtikuva

Beirut, STT
Libanonin pääkaupungin Beirutin hauras rauha järkkyi jälleen, kun kaupungin kristityllä alueella räjähtänyt pommi surmasi ainakin neljä ihmistä ja haavoitti kymmeniä.
 Surmansa saaneiden joukossa oli myös Libanonin turvallisuusjoukkojen korkea-arvoinen poliisikomentaja Wissam Eid, jota vastaan isku oli ilmeisesti suunnattu. Komentaja oli ollut mukana useiden pommi-iskujen tutkimuksissa ja hänen henkeään oli sisäministeriön mukaan uhattu aiemminkin.
 Turvallisuusjoukkojen päällikkö Ashraf Rifi sanoo iskun olleen viesti hänen miehilleen, mutta vakuutti, ettei se vaikuta turvallisuusjoukkojen toimintaan.
 Autopommi räjähti Beirutin kristityllä alueella aamukymmeneltä paikallista aikaa. Voimakkaassa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa haavoittui lisäksi lähes 40 ihmistä, joista kahden kerrottiin olevan kriittisessä tilassa.
 Libanonissa on tehty useita verisiä pommi-iskuja viime vuosina. Iskut ovat yleensä kohdistuneet naapurimaata Syyriaa vastustaviin henkilöihin, mikä on herättänyt epäilyjä maan sekaantumisesta veritekoihin.
 Syyria on kiistänyt kaikki syytteet.