Uutiset

Uusnatsiryhmät aikovat
konserttikiertueelle Suomeen

RISTO K. TÄHTINEN

Kansainvälinen uusinatsien verkosto The Pagan Front ja suomalaiset uusnatsit aikovat järjestää tammi-helmikuun vaihteessa kolmen konsertin Carelian Pagan Madness Mini Tour 2008 Suomessa.

Järjestäjät kutsuvat itseään musiikin kanssa tekemisissä olevien arjalaiseksi veljeskunnaksi, joka ei kuulu saatanan palvojiin, mutta vastustaa juutalais-kristillistä vaikutusta yhteiskunnassa. Se haluaa luoda kansallisten arjalaisten valtioiden liiton.

Konserteista ja niiden järjestäjistä suomalaisia ovat varoittaneet kansainväliset fasismin vastaiset verkostot internet-sivuillaan.

Saksalainen Absurd , saksalais-kreikkalainen Stürmer ja suomalainen Satanic Warmaster esiintyvät 1.helmikuuta Tampereen yo-talolla ja 2. helmikuuta Porissa Annankatu 6:ssa. Yhtyeet soittavat kansallissosialistista mustaa metallimusiikkia eli ne luokitellaan ryhmään NSBM-bändit (National-Socialist-Black-Metal).

Helsingin konsertissa 31. tammikuuta ravintola Kantiksessa, jonne mahtuu sata kuulijaa, Stürmer soittaa yhdessä suomalaisen yhden miehen yhtyeen Goatmoonin kanssa. Goatmoonilla ja Satanic Warmasterilla on yhteistä, että ne tulevat Lappeenrannan uusnatsimiljööstä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viha yhdistää suomalaisia, kreikkalaisia ja saksalaisia

Kreikkalais-saksalainen uusnatsibändi Stürmer on ottanut nimensä natsiajan pahimmasta juutalaisvastaisesta lehdestä. Nick Giohalasin eli Jarl von Hagallin perustama yhtye sanoo itse haluavansa levittää pakanallisia ja kansallissosialistisia arvoja ja maailmankuvaa. Se ei hyväksy teollisen vallankumouksen jälkeistä modernia yhteiskuntaa, vaan haluaa perustaa modernin yhteiskunnan raunioille uuden arjalaisen järjestyksen ja vanhan veren lain.Yhtye haluaa olla osa pan-eurooppalaista rasistista, juutalaisia vastaan taistelevaa liikettä. Yhtyeen laulaja Giohalas on esiintynyt Saksan uusnatsipuolueen NDP:n monissa tilaisuuksissa puhujana.

Saksan yksi tunnetuimmista natsirockbandeistä on Hendrik Möbusin entisessä Itä-Saksassa Sonderhausenissa 1990-luvun alussa perustama Absurd . Kolme yhtyeen jäsentä kuristi vuonna 1993 15-vuotiaan nuorukaisen hengiltä. Saksan lehdet puhuivat silloin Sonderhausenin saatananpalvojien tekemästä murhasta, josta he saivat viiden vuoden vankilatuomiot. Möbus joutui uudelleen vankilaan natsitervehdyksen ja kielletyn natsimusiikin levittämisestä.

Lappeenrantalainen Satanic Warmaster on Suomen kuuluisin uusnatsibändi. Sen perusti vuonna 1999 valenimillä Nazgul ja Satanic Tyrant Werewolf esiintyvä mies. Perustaja on aktiivinen myös uusnatsiyhtye Gestapo666 :ssa. Yhdessä yhtyeen kappaleessa kuvaillaan yksityiskohtaisesti juutalaisen murhaa.

Uusnatsimusiikki on kielletty Saksassa

Saksassa vanhoja natseja ihannoiva, rasistinen, murhiin kehottava tai jotain kansaryhmään vastaan kiihottava musiikki on kielletty. Poliisi keskeyttää usein yrityksiä järjestää kiellettyjä natsirock-konsertteja, joilla uusnatsit yrittävät kalastella nuoria kannattajikseen. Lakimiesten avulla Saksan kymmenet uusnatsibändit, joita on vaikea erottaa muista raskaan metallin yhtyeistä, ovat oppineet muovaamaan vihaa lietsovat tekstinsä niin, että ne rimaa hipoen pysyvät laillisella puolella.

Saksan tiukkojen lakien vuoksi monet uusnatsiyhtyeet toimivat Saksan naapurimaista käsin, erityisesti Puolasta. Yhä enemmän he ovat löytäneet piilopaikakseen Venäjän. Ruotsista on tullut Saksan uusnatsien tärkeä tukikohta, uusnatsimusiikissa Norja on jopa esimerkkimaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksassa on useita uusnatsibändejä tuomittu ja niiden toiminta kielletty oikeudessa.

Luitko jo nämä?