Uutiset

Kesäniemi kirkkaasti
Auran johtoon

TS/Jonny HolmÈn<br />Jari Kesäniemi aloittaa Auran uutena kunnanjohtajana marraskuussa.
TS/Jonny HolmÈn
Jari Kesäniemi aloittaa Auran uutena kunnanjohtajana marraskuussa.

JONNA LANKINEN

Auran kunnanvaltuusto valitsi uudeksi kunnanjohtajakseen maanantaina yksimielisesti 39-vuotiaan yhteiskuntatieteiden maisterin Jari Kesäniemen (vihr.). Tällä hetkellä vielä Kosken kunnan hallinto- ja sosiaalijohtajana toimiva Kesäniemi aloittaa Auran kunnanjohtajana marraskuussa.

Kaarinan Kuusistossa asuva Kesäniemi katsoo vahvuudekseen sosiaalipuolen osaamisen, johon hän haluaa kiinnittää jatkossa huomiota Aurassakin.

- Kunnan tehtävänä on tuottaa kuntalaisille palveluja. Yksi tärkeä osa-alue Aurassakin on nuoriso. Täällä on paljon lapsiperheitä, ja sillä sektorilla työtä tulee riittämään.

Kesäniemi korostaa myös elinkeinoelämäntulevaisuuden turvaamisen raakamaata hankkimalla.

- Siinä tulee olemaan kova, mutta tärkeä työ.

Suuruus ei ole itseisarvo

Auran kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Kalm (kok) sanoi, että valtuusto kaikkine poliittisine ryhmineen asettui Kesäniemen taakse yksimielisesti. Uuden kunnanisän vahvuudeksi Kalm arvioi ulospäinsuuntautuneisuuden, keskustelutaidon, avoimuuden sekä laajan kokemuksen yhdistystoiminnasta ja kuntahallinnosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Hän on myös iältään sopiva, urahakuinen ja eteenpäin menevä, Kalm analysoi.

Jari Kesäniemi haluaa nimityksensä myötä tuoda Auraankin ripauksen uudenlaista johtamiskulttuuria. Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välien tulisi olla toimivat ja hyvät.

Yhteistyökykyä tarvitaan lähitulevaisuudessakin, kun kuntaliitoskuvioiden esiselvityksiä puidaan myös Aurassa.

- Siinä suhteessa pitää pysähtyä miettimään, miten palveluja voi tuottaa tehokkaammin ja edullisemmin. En välttämättä usko suuruuden filosofiaan.

Uusi kunnanjohtaja haluaakin sekä katsoa tulevaisuuteen avoimin mielin että kyseenalaistaa nykyisiä menettelytapoja. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, selviää Aurassakin lähikuukausina.

Luitko jo nämä?