Talous

Länsi-Suomen Osuuspankki
otti rajun alkuvauhdin

TS/Jori Liimatainen<br />Länsi-Suomen Osuuspankki kasvatti asiakasmääriään ja luottokantaansa.
TS/Jori Liimatainen
Länsi-Suomen Osuuspankki kasvatti asiakasmääriään ja luottokantaansa.

Erja Hyytiäinen

Neljän osuuspankin yhdistymisen seurauksena vuosi sitten perustettu Länsi-Suomen Osuuspankki on ottanut rajun lähdön.

  Lähtöpankkiensa tuloksiin ja asiakasmääriin verrattuna se on kasvattanut reilusti sekä asiakaskuntaansa, luottokantaansa että liikevoittoaan.

  Tämän vuoden ensimmäisen puolikkaan tulos ennen veroja on 14,2 miljoonaa euroa.

Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden luottokanta kasvoi 138 miljoonalla eurolla ja omistajajäsenille maksetut palautukset 183 prosentilla. Syynä on pankin käyttöönottama aiempaa suurempi bonusten palautusprosentti. Pankilla onkin jo lähes 55 000 omistajajäsentä.

- Meidän kaikissa konttoreissamme jäsenmäärä on nousussa, Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Jukka Ramstedt iloitsi muuttotappioalueen asiakaskehityksestä.

Palvelupisteet lisääntyneet

Syksyn aikana asiakkaat saavat bonuksien käytölle uuden kohteen, kun bonuksilla voi maksaa OKO:n tytäryhtiö Pohjolan vakuutusmaksuja.

Omistusjärjestelyjen muutoksen jälkeen Pohjola on kasvattanut palvelupisteitään Länsi-Suomessa. Uusia asiakkaita Pohjola on onnistunut hankkimaan valtakunnallisesti tarkasteltuna Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

Länsi-Suomen Osuuspankki muodostui, kun Porin Seudun Osuuspankki, Rauman Seudun Osuuspankki, Eurajoen Osuuspankki ja Kankaanpään Osuuspankki yhdistyivät.

Satakunnassa on 18 muuta Osuuspankkia, ei Ramstedtin mukaan uusista liitoista neuvotella. Tähän mennessä pankki ei Ramstedtin mukaan ole kilpaillut muiden Osuuspankkien kanssa asiakkaista, mutta tilanteeseen saattaa tulla muutos,.

- Kilpailuviranomaisten myöntämä erikoislupa päättyy ensi syksyyn ja sen jälkeen (Osuuspankkien välinen) kilpailu saattaa muuttua, Ramstedt totesi.