Uutiset

Vasaramäen puistoalueelle
viisikerroksisia asuintaloja

JARI HEINO

Hautausmaantien varrelle Vasaramäen Rakuunapuistoon on tulossa kerrostaloalue. Turun Rakennekymppi Oy anoo suunnitteluvarausta noin 2,4 hehtaarin alueelle. Yritys suunnittelee viisikerroksisia asuinrakennuksia.

Rakuunapuisto on Turjantien, Lehmustien ja Hautausmaantien rajaama alue Turun hautausmaan pohjoispuolella. Lehmustietä reunustaa 4- ja 5-kerroksisten asuintalojen rivistö. Turjantien ja Hautausmaantien kulmauksessa toimii päiväkoti.

Loppuosa puistosta on kalliometsää. Sitä koskeva suunnitteluvarausanomus saapuu Turun ympäristö- ja kaavoituslautakuntaan lausunnoille huomenna tiistaina.

Asemakaavapäällikkö Timo Hintsasen esitys on puoltava. Ehtoina on, että riittävä osa alueesta säilyy virkistyskäytössä ja puustoa säilyy mahdollisimman paljon. Autopaikat tulisi sijoittaa maan alle.

Turun Rakennekymppi Oy:n toimitusjohtaja Ari Kajavalta sanoo, että suunnittelutyössä on esillä vielä useampia malleja. Neljän kerrostalon rakentaminen on todennäköisempää kuin kuuden.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ideana tässä on se, että Vasaramäen väki ikääntyy. Näistä tulisi puolittain senioritaloja sellaisille, jotka eivät tarvitse vielä palvelutaloa mutta eivät enää jaksa hoitaa omakotipihaa, hän kertoo.

Käytännössä se tarkoittaa alueelle sellaisia rakenteellisia ratkaisuja, että huonompikuntoisetkin pystyisivät liikkumaan.

- Tulossa on tasokkaita ja moderneja kovan rahan omistusasuntoja. Semmoista rapattua, vaaleaa pintaa, Kajavalta kertoo.

"Viimeinen metsäpläntti"

Puistorakentaminen ei saa kiitosta Vasaramäen alueen asukkailta.

- Ikävää, jos alueen viimeinen metsäpläntti menee rakentamisen alle. Päiväkotilaisetkin tekevät usein metsäretkiä alueelle, sanoo Vasaramäen Omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Tomi Viitanen .

Viitanen harmittelee, ettei Rakuunapuiston kuulumisella Turun viheralueohjelmaan ole mitään käytännön merkitystä. Yhdistys on kirjelmöinyt vastustavasta kannastaan Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsenille. Lopullisesti suunnitteluvarauksesta päättää kiinteistölautakunta.