Uutiset

Lohja Rudus suunnittelee
betoniasemaa Halisiin

JARI HEINO

Betoni- ja kivialan yritys Lohja Rudus Oy suunnittelee valmisbetoniaseman ja mahdollisesti betonipumppuvarikon rakentamista Halisten koillispuolelle, Särväntien ja Ohitustien väliselle alueelle. Asema korvaisi yrityksen nykyiset tehtaat Iso-Heikkilän Akselintiellä ja Itäharjun Ilmarisenkadulla.

Yhtiö on jättänyt uudesta alueesta suunnitteluvarausanomuksen. Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnan on määrä antaa siitä lausunto kiinteistölaitokselle ensi tiistaina. Asemakaavapäällikkö Timo Hintsasen ehdotus on myönteinen.

Halinen laajenee samaan suuntaan

Uudella alueella ei ole asemakaavaa. Se on metsää, joka rajoittuu Topinojan varrella olevaan avoimeen peltomaisemaan. Asemakaavatoimisto edellyttää Lohja Rudukselta "korkeatasoista ympäristösovitusta", sillä alueen lähistölle puuhataan myös Halisten asuinalueen laajennusta.

Lohja Ruduksen nykyiset toimipisteet sijaitsevat paikoilla, jotka tulevina vuosina saattaavat siirtyä uudenlaiseen käyttöön. Turun it-alue levittäytyy Itäharjulla, ja Iso-Heikkilän viereinen Patterihaan puhdistamoalue otettaneen asuinkäyttöön.

Länsi-Suomen aluejohtaja Lasse Santala sanoo, että siirtyminen Iso-Heikkilästä ja Itäharjulta Halisiin ei tapahdu aivan oitis.

- Kyse on useampien vuosien aikajänteestä. Taitaa vuosikymmen vaihtua ennen kuin muutamme, hän arvioi.

Santalan mukaan kyse lienee yli miljoonan, mutta alle kahden miljoonan euron investoinnista.

Nykyisillä tuotantolaitoksilla työskentelee kymmeniä ihmisiä. Santala muistelee, että yritys olisi toiminut Akselintiellä yli 40 vuotta.