Uutiset

Tuula Haatainen hakee Helsingin
apulaiskaupunginjohtajan virkaa

Lehtikuva<br />Kansanedustaja Tuula Haatainen haluaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.
Lehtikuva
Kansanedustaja Tuula Haatainen haluaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Kansanedustaja Tuula Haatainen (sd) asettuu ehdolle Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan virkaan. Haatainen kertoi asiasta keskiviikkona.

Sdp:n piirihallitus ja valtuustoryhmä haastattelevat ehdokkaita torstaina. Haatainen on vahva ennakkosuosikki virkaan. Hän oli jo aikaisemmin ehtinyt kieltäytyä ehdokkuudesta.

- Päätökseeni vaikuttivat lukuisat yhteydenotot ja pyynnöt hakea tehtävää. Pidän henkilökohtaisesti tehtävää mielenkiintoisena ja paikkana, jossa voin hyödyntää kokemustani ja osaamistani, Haatainen muotoili tiedotteessaan.

Jos Haatainen siirtyy kaupungin johtoon, hänen paikkansa eduskunnassa perii Jacob Söderman (sd). 69-vuotias Söderman oli kansanedustajana 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa. Sen jälkeen hän toimi useissa merkittävissä virkatehtävissä.

Södermanin kampanjoi eduskuntavaaleissa isolla rahalla. Äänet riittivät ensimmäisen varaedustajan paikkaan.

Hirvilammi myös hakijoiden joukossa

Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajan vakanssi on poliittinen virka, ja se kuuluu sosiaalidemokraateille.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demarien piirihallitus haastattelee torstaina ehdokkaita ja tehnee sen pohjalta ehdotuksen apulaiskaupunginjohtajasta piirikokoukselle.

Esityksen uudesta apulaiskaupunginjohtajasta tekee ensi maanantaina kokoontuva piirikokous. Helsingin kaupunginhallitus vahvistaa nimityksen 20. kesäkuuta. Nyt virassa olevan Ilkka-Christian Björklundin (sd) kausi päättyy heinäkuun lopussa.

Haataisen lisäksi ehdokkaina ovat ainakin ex-kansanedustaja Arja Alho , Turun apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi , Vantaan kaupunginjohtaja Aulis Pitkälä , opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos ja Helsingin hallintojohtaja Eila Ratasvuori .

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Elina Lehto ilmoitti vetäytyvänsä kilvasta Haataisen nimen noustua esiin.

Tuusniemellä syntynyt Haatainen on 47-vuotias valtiotieteen maisteri ja sairaanhoitaja. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1996. Hän on aviossa, ja perheessä on kaksi lasta.