Uutiset

Kesäkumit löysivät pakettiin
festareita ja opiskelijoita varten

TS/Jane Iltanen<br />Jari Holappa (vas.) ja Tapio Huhtamäki pakkasivat kondomeja kesäkumikampanjan pahvikääreisiin SPR:n piiritoimistossa Turussa. Holapalla on aiempaa kokemusta festareiden ensiaputyöstä, Huhtamäki oli mukana ensimmäistä kertaa.
TS/Jane Iltanen
Jari Holappa (vas.) ja Tapio Huhtamäki pakkasivat kondomeja kesäkumikampanjan pahvikääreisiin SPR:n piiritoimistossa Turussa. Holapalla on aiempaa kokemusta festareiden ensiaputyöstä, Huhtamäki oli mukana ensimmäistä kertaa.

SALLA TUOMOLA

Kymmenentuhatta kondomia ja kymmenen vapaaehtoista pakkaajaa. Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiritoimistossa käärittiin keskiviikkoiltana kesäkumeja lähes sormet lateksissa pahvikuoriin kesän festareita ja opiskelijatapahtumia varten.

Varsinais-Suomen alueella festareille osallistuu 30-40 SPR:n vapaaehtoista työntekijää. Tapahtumista merkittävimmät ovat Ruisrock ja DBTL.

- Festareilla SPR:n ihmiset työskentelevät ensiapupäivystäjinä, päihdetyöntekijöinä ja kesäkumin jakajina. Kesäkumeja jaetaan kuitenkin kaikkialla, missä nuoret liikkuvat, kertoo nuorisotoiminnan suunnittelija Miska Keskinen Varsinais-Suomen piiristä.

SPR:n ensiapuryhmät ovat osa festivaalien turvallisuusorganisaatiota. Työntekijöiltä saa apua laastarista lähtien.

- Esimerkiksi Ruisrockissa on noin 60 000 kävijää, joista 1 000 tarvitsee apua, selventää Suomen Punaisen Ristin Turun osaston varapuheenjohtaja Petri Raita .

Kesäkumikampanja 2007 on YleX:n, syöpäjärjestöjen, Aids-tukikeskuksen, Suomen RFSU:n sekä SPR:n ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteinen hanke, jonka avulla nuoria muistutetaan kondomin tärkeydestä ei-toivottujen raskauksien ja sukupuolitautien ehkäisemisessä.

Tämän kesän teemana kunnioitus

Ilmaisia kondomeja jaetaan koko Suomessa kaikkiaan 186 000 kappaletta. Kampanjan tämän kesän teemana on kunnioitus, millä viitataan oman itsensä ja kumppanin kunnioittamiseen seksuaalisessa kanssakäymisessä.

Festareilla voi suorittaa myös YleX:n naimamaisteritestin, jonka kymmenen kysymystä valistaa vastuullisesta seksistä ja sukupuolitaudeista.

Kesäkumikampanja avataan lauantaina 2. kesäkuuta.

Kampanjan perinteinen kesäkumibiisi kuullaan tänä vuonna Antti Tuiskun ja Mariskan esittämänä.