Uutiset

Pääskyvuoren kasarmin
vuokra liian kallis taiteilijoille

OSSI RAJALA

Turun kiinteistölautakunta on laskemassa Pääskyvuoren kasarmin vuokraa, mutta sinne muuttamassa oleville taiteilijoille hinta on edelleen liian kova. Vuokraa ollaan alentamassa 4 700 eurosta 3 440 euroon.

- Näillä ehdoilla meillä ei olisi varaa vuokrata tiloja Pääskyvuoresta, Titanikin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Tuike Alitalo sanoo.

Jokikadulta lähtevät taiteilijat anoivat kiinteistölautakunnalta alennusta, koska heidän mielestään olisi epäreilua maksaa tiloista, joita taiteilijat eivät käyttäisi. Kasarmirakennuksessa on taiteilijoiden mukaan yli 300 neliömetriä heille ylimääräistä tilaa.

Vuokraa alennettiinkin, koska kasarmin porrastila ollaan jättämässä pois sopimuksesta. Näin ollen vuokrattava pinta-ala vähenee yli 150 neliömetriä.

Taiteilijat haluaisivat poistaa sopimuksesta myös käytävät ja pesutilat, mutta tilalaitoksen mielestä niiden ylläpitoon kuluu sen verran rahaa, että näiden tilojen on oltava mukana vuokrasopimuksessa.

Päätöstä ei vielä ole

Turun kiinteistölautakunta jätti päätöksen kasarmin vuokrausperiaatteista keskiviikkona vielä pöydälle, koska rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksesta ei ollut virallista päätöstä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tilalaitoksen mukaan halvempaa vuokraa ei voida myöntää, koska kaupungin on huolehdittava edelleen kasarmin lämmityksestä, kiinteistönhoidosta, sähkö- ja vesimaksuista, jätehuollosta sekä mahdollisista peruskorjauksista.

Taiteilijat olisivat valmiita maksamaan 3 136 euroa kuukaudessa kasarmin työtiloista. Tilalaitos on alentamassa rakennuksen neliövuokraa 4,9 eurosta 4,3 euroon, jotta hinta saataisiin lähelle taiteilijoiden anomusta.

Vuokrattavan tilan neliömäärä ei kuitenkaan ole laskemassa taiteilijoiden toivomalle tasolle. Tilalaitos esittää 800 neliömetrin tilaa ja taiteilijat anovat 640 neliötä. Näin ollen vuokra on jäämässä liian kalliiksi taiteilijoille.

- Päättäjät ovat luvanneet meille tilat jostakin. Toivottavasti jotain järjestyy pian, Alitalo toteaa.