Uutiset

Krp tutkii Nekrasov-
murron aineiston

Keskusrikospoliisi käy läpi venäläisohjaaja Andrei Nekrasovin talon murrosta kerätyn teknisen näytön.

- Olemme saaneet tiedon, että tuloksia on kiirehditty, koska tapaukseen on tullut kansainvälistä ulottuvuutta, sanoo tutkintaa johtava Lappeenrannan poliisin rikosylikomisario Tuomo Välimaa.

Poliisi sai tiedon vanhaan kartanoon Etelä-Karjalassa Luumäellä tehdystä murrosta huhtikuussa. Taloon oli murtauduttu sisään, tavarat oli pengottu ja ikkunat rikottu. Mitään ei oltu kuitenkaan viety.

Paikallinen poliisi tutki murtoa rutiiniluontoisesti, kunnes tapaus sai julkisuutta viime viikolla kansainvälisessä mediassa. Poliisiylijohtaja Markku Salminen toivoo, että lisätutkinta toisi selvyyden asiaan.

- Halusin olla varma, että siellä suoritetaan vahinkojen pienuudesta huolimatta tarkempi tekninen tutkinta ja silminnäkijät puhutellaan. Se on asia, josta minä olen yrittänyt huolehtia, Salminen sanoo.

Paikallinen poliisin mukaan kyse ei ole uudesta teknisestä tutkinnasta, vaan tekninen näyttö on kerätty tuoreeltaan kun tieto rikoksesta on saatu.

Murhatusta entisestä FSB-agentista Aleksandr Litvinenkosta dokumentin ohjannut Nekrasov kertoi murrosta julkisesti viime viikolla Cannesin elokuvajuhlilla. Samalla hän väläytti mahdollisuutta, että murrolla olisi yhteys hänen Lontoossa polonium-myrkytykseen menehtyneen ystävänsä ja elokuvansa päähenkilön kuolemaan.

- Se on ilmeistä, ettei tapausta meillä aluksi yhdistetty Litvinenkoon. Tietääkseni Nekrasovkaan ei maininnut yhteydestä mitään rikosilmoitusta tehdessään, Välimaa sanoo.

Välimaa alkoi johtaa hoitaa tutkintaa ja tiedotusta maanantaina. Siihen asti tutkintaa johtanut komisario Antti Vilkko on työmatkalla. Samaan aikaan poliisin johto kertoi myös, että Krp on liittynyt jutun tutkintaan.