Uutiset

Israelin iskut jatkuivat, ministeri pidätettiin

Jenin,
(STT-AFP)

Israel on jatkanut äärijärjestö Hamasin kohteiden moukarointia Gazan alueella. Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa iskuissa Hamasin turvallisuusjoukkojen rakennuksiin.

Palestiinalaiset silminnäkijät kertoivat Israelin tehneen aamupäivällä ainakin seitsemän ilmahyökkäystä Gazaan. Palestiinalaistaistelijat jatkoivat puolestaan rakettien ampumista Israelin puolelle, mutta Israelin armeijan mukaan kukaan ei haavoittunut.

Israelilaissotilaat pidättivät Hamasiin kuuluvan palestiinalaisministerin Wasfi Kabhan yöllisessä ratsiassa Länsirannalla. Jo aiemmin tällä viikolla Israelin joukot pidättivät opetusministeri Naser al-Shaerin ja 32 muuta Hamasin jäsentä.

Presidentti Mahmud Abbasin avustajan mukaan palestiinalaiset ovat pyytäneet Yhdysvaltoja ja EU:ta apuun Hamasin ministereiden ja kansanedustajien vapauttamiseksi.

Fatahin edustajan mukaan järjestöt voivat nyt harkita molemminpuolista tulitaukoa pelkästään Gazassa, kun aiemmin ne ovat vaatineet Israelia lopettamaan vihollisuudet myös Länsirannalla. Järjestöt odottavat Israelin kantaa tulitaukoasiaan viimeistään huomenna.