Uutiset

Koko kirjo näytillä
Kirkkotorilla

TS/Ulla Kudjoi<br />Turkulaiset Maarit Korhonen (vas.) ja Minna Louni nauttivat kansanjuhlan tunnelmasta. Taustalla myyntikojussaan sisar Olga Minskistä.
TS/Ulla Kudjoi
Turkulaiset Maarit Korhonen (vas.) ja Minna Louni nauttivat kansanjuhlan tunnelmasta. Taustalla myyntikojussaan sisar Olga Minskistä.

Turun Sanomat

Turkulaiset Maarit Korhonen ja Minna Louni tepastelivat iloisissa tunnelmissa Vanhan Suurtorin mukulakivillä ja tutustuivat Kirkkotorin antiin.

Erityisesti he pysähtyivät kuuntelemaan Runosmäen 4 b-luokkalaisten musiikkiesitystä, jolla lapset kartuttivat luokkarahastoaan.

- Ihanaa, että kirkkopäiviä ei ole viety kaupungin laitamille jonnekin Caribiaan vaan saamme olla keskellä ydin-Turkua, naiset pohtivat.

- Ohjelmaa on vain niin paljon, että kaikissa ei ehdi juosta, he harmittelivat.

Kirkkotorille on pystytetty 80 esittely- ja myyntikojua. Tietoa itsestään tarjoavat niin kirkolliset kuin maalliset järjestöt, yhteisöt, oppilaitokset ja yritykset.

Yksi mukanaolevista on tullut Turkuun esittäytymään Valko-Venäjältä asti, St. Elisabeth Convent, Minsk, Belarus -ryhmä. Sisar Olga kertoi heidän tulleen pakettiautolla Ruotsista ja keräävänsä rahaa toimintaansa.

Myynnissä oli esimerkiksi maatuskoja ja koruja.

Kirkkotori on avoinna lauantaina kello 9 - 18.