Uutiset

Laitilan
Vainionmäellä
kaivetaan taas

Turun Sanomat, Laitila

Yleisö pääsee heinä-elokuun vaihteessa tekemään arkeologisia kaivauksia Laitilan Vainionmäen muinaisjäännösalueella. Museoviraston arkeologinen osasto järjestää yleisökaivauksen täällä nyt neljännen kerran. Yleisökaivausten tutkimuskohteena on viikinkiaikainen, vuosilta 800-1050 jKr oleva polttokalmisto, jota on tutkittu yleisökaivauksin kolmena edellisenäkin vuonna. Nämä kaivaukset ovat olleet hyvin suosittuja.

Kaivajilta ei edellytetä ennakkotaitoja

- Kaivauksiin ovat tervetulleita kaikki, joita arkeologia ja ulkona työskentely kiinnostaa, sanoo Laitilassa olevan arkeologiakeskus Untamalan hoitaja Terhi Sinisalo .

    Ennakkotietoja tai -taitoja ei kaivajilta edellytetä. Osallistumismaksu on kymmenen euroa päivältä ja sillä saa osallistua kaivauksiin, seurata luennon ja juoda päiväkahvin.

Jokaiselle ojennetaan osallistumisestaan diplomi ja hän pääsee myös tutustumaan arkeologiakeskus Untamalan Vainiomäki-näyttelyyn.

Edellisten kesien kaivauksissa on Vainionmäeltä löydetty esimerkiksi palanutta luuta, keramiikkaa ja pronssikorujen katkelmia.

- Nytkin odotetaan, että kaivajat "palkitaan" runsailla löydöillä, Sinisalo sanoo.

Kaivauksia tehdään 23.7.-3.8. Kaivauksen kenttätyönjohtajana on Esa Mikkola. Kaivauksiin tulee ilmoittautua 13. heinäkuuta mennessä arkeologiakeskus Untamalaan puh 02-853400 tai sähköpostilla untamala@nba.fi.