Uutiset

Huittinen aikoo pompauttaa
tuloveroprosentin 20:een

JORMA PIHLAVA

Huittinen aikoo tasapainottaa pahasti alijäämäisen taloutensa kertaiskulla.

Uuden talousarvion ja taloussuunnitelman laadintaohjeissa esitetyistä lääkkeistä kovin on tuloveroprosentin nosto 20:een. Toissa vuonna Huittinen kiristi veroastettaan 18,75 prosentista 19,5 prosenttiin.

Kaupungin taseessa oli vuodenvaihteessa reilun viiden miljoonan euron alijäämä. Tuloveroprosentin korottaminen puolella prosenttiyksiköllä tietäisi noin puolen miljoonan euron lisätuloa vuodessa. Kaavaillut kiinteistöverojen korotukset toisivat vajaat 200 000 euroa lisää. Ne eivät vielä riitä.

- Menot täytyy pitää äärimmäisen tiukalla. Nettokasvuun ei ole varaa, hallintojohtaja Kalervo Iso-Ahola korostaa pitkällä kamreerikokemuksellaan.

- Meidän virkamiesten mukaan tässä tilanteessa ei ole muuta mahdollisuutta toimia, Iso-Ahola sanoo ja muistuttaa kaupunginvaltuustonkin jo viime joulukuussa hyväksyneen toimenpideohjelman kaupungin talouden tasapainottamiseksi.

Veronkorotus ennakoidaan kuitenkin niin kovaksi lääkkeeksi, että talousarvion laadintaohjeisiin on lisätty varaus, jonka mukaan prosenttia voidaan alentaa, jos kaupungin taloudellinen kehitys äityy vuosina 2009-2011 ennakoitua paremmaksi.