Talous

Kasvu jatkuu

TS/Riitta Salmi
TS/Riitta Salmi

Aimo Forsell

- Vahvuudet löytyvät autolauttojen tarjoamista mahdollisuuksista. Hyödymme siitä, että laivoilla on sekä matkustajia että rahtikuljetuksia, sanoo Viking Linen Cargotoimintojen myyntijohtajaksi nimitetty Viking Strandfelt .

Viking Line saavutti viime vuonna matkustajaennätyksensä. Eri reiteillä oli yhteensä yli 5,6 miljoonaa matkustajaa. Nousua edellisestä vuodesta oli 250 000 matkustajaa.

Nopeimmin kasvoivat uudet markkina-alueet, ja suurin lisäys oli Helsinki-Tallinna reitillä. Lehdistötiedotteessaan Viking Line kiittää myös rahtia erityisen hyvästä tuloksesta. Pohjoisen Itämeren reiteillä, Suomesta Ruotsiin ja Viroon, kuljetetaan vuosittain noin 90000 lastiyksikköä.

- Koska olen työskennellyt varustamossa kahdenkymmenen vuoden ajan, nimityksen myötä ei tule merkittävästi uutta opittavaksi, sanoo Viking Strandfelt.

- Tietysti on myönnettävä, ettei haasteilta voi välttyä. Toimimme alalla, joka on viime vuosina uudistunut kovalla vauhdilla ja kehitys jatkuu yhä edelleen.

- Autolauttaliikenteen voidaan sanoa jatkavan perinteisellä tavalla. Tällaisesta lähtötilanteesta huolimatta kilpailu on kovaa, logistiikka etenee yhä suurin harppauksin ja tässä vauhdissa on myös matkustajia ja rahteja kuljettavan varustamon pakko pysyä.

Cargotoimintojen myyntijohtajan toimisto on Turun satamassa.

- Täällä ei voida arvostella ainakaan kaupunkia, yhteistyö sujuu ongelmitta.