Uutiset

Nurmolaismiehen ampujalle
vaaditaan elinkautista

Syyttäjä vaatii nurmolaismiehen ampujalle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Ampumistapaus sattui jouluaattoyönä ravintola Härmän Häjyn edustalla.

Epäilty oli soittanut yöllä 26-vuotiaalle nurmolaismiehelle ja kutsunut tämän ravintolaan. Istuttuaan hetken ravintolassa kaksikko lähti ulos selvittämään välejään. Ravintolan ulkopuolella ampuja kaatoi uhrin nurin jalkakäytävälle ja potkaisi tätä. Tämän jälkeen hän veti esiin käsiaseen ja ampui sillä miestä neljä kertaa. Uhri kuoli vammoihinsa sairaalan ensiavussa.

Syyttäjän mukaan surma tehtiin vakaasti harkiten sekä erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Uhri oli anonut ampujalta armoa laukausten aikana. Ampuja oli yrittänyt ampua vielä lisälaukauksia, mutta ase ei enää lauennut.

Poliisi tunnisti ampujan ravintolan valvontakameran avulla. Epäilty, seinäjokelainen mies, tavoitettiin puoli vuorokautta myöhemmin Tampereelta. Mies on poliisikuulusteluissa tunnustanut ampumisen mutta pitänyt sitä vahinkona.

Poliisi on epäillyt ampumista alamaailman kostoksi. Koston taustalla olisivat vanhat kaunat ja aiemmat oikeudenkäynnit, joissa uhri oli todistajana.

Murhasyytteen saanut seinäjokelaismies oli päässyt vankilasta ehdonalaiseen vapauteen muutama kuukausi ennen ampumista. Hän oli istunut vankilassa kahden ihmisen taposta Nokialla.