Uutiset

Kaukolämpöyhtiö
maksaa puolet
Loimaan puusillasta

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Loimaan keskustaan rakennetaan Loimijoen yli kevyen liikenteen silta, joka avaa uuden yhteyden kaupungin keskustasta joen pohjoispuolelle. Silta yhdyspolkuineen maksaa 340 000 euroa. Loimaan Kaukolämpö Oy on sitoutunut maksamaan sen kustannuksista puolet, enintään kuitenkin 150 000 euroa. Se aikoo sijoittaa runkoputkensa sillan rakenteisiin ja haluaa sillan valmistuvan ennen ensi talvea.

Loimaan Kaukolämpö Oy sijoittaa sillan rakenteisiin kolmannen lämpölaitokseltaan keskustaan tulevan syöttäjöhdon. Muut kaksi ovat Tampereentien sillan ja Lemmensillan rakenteissa.

- Haluamme putkemme sillan rakenteisiin, koska se on edellisempaa kuin joen pohjaan upottaminen. Lisäksi putket ovat helpommin huollettavissa ja pysyvät kuivina. Tarvitsemme linjan ehdottomasti kaukolämmön huoltovarmuuden turvaamiseksi, Loimaan Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Harri Ijäs sanoo.

Puurakenteinen silta tehdään Kurkijoen puiston kohdalle. Sillasta tulee kolmiaukkoinen kaarisilta, jonka keskikohta on metrin korkeammalla kuin päät. Sen runko rakennetaan liimapuupalkeista ja kansi liimapuuelementeistä. Sillalle rakennetaan väylät Kurkijoenpuiston poikki sekä vastakkaisella rannalla Satakunnantielle Vapaudenkadun kohdalle.