Uutiset

Turvapaikanhakijoiden määrä laskenut edelleen

Helsinki,
(STT)

Turvapaikanhakijoiden määrä on alkuvuoden alustavien tietojen perusteella edelleen laskussa. Tammi-helmikuun aikana Suomesta haki turvapaikkaa 221 ihmistä. Koko viime vuonna hakijoita oli yli 2 300.

Eniten turvapaikanhakijoita saapui alkuvuonna Irakista, yhteensä 43. Seuraavaksi suurimmat hakijaryhmät tulivat Serbiasta, Venäjältä ja Turkista. Yksin tulleita alaikäisiä hakijoita oli 13.

- Turvapaikanhakijoiden määrässä trendi on ollut laskeva koko Euroopassa, kertoo Ulkomaalaisviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo.

Tammi-helmikuussa turvapaikka myönnettiin neljälle ja oleskelulupa 113:lle. Kielteisiä päätöksiä annettiin 260. 39 hakemusta raukesi.

Ulkomaalaisvirasto on aika-ajoin tarkentanut päätöskäytäntöjä sellaisten ryhmien kohdalla, jotka tulevat kriisialueilta tai sotaa käyvistä maista.

Esimerkiksi Afganistanissa maan yleiset olosuhteet eivät tällä hetkellä ole peruste oleskeluluvan myöntämiselle. Maassa on kuitenkin alueita, joilla on aseellisia selkkauksia, ja oleskelulupa voidaan joissakin tapauksissa myöntää. Myös Somalian ja Irakin tilannetta tarkastellaan alueittain.