Uutiset

Tuttu mies tuli Kaarinaan

TS/Arto Takala<br />Soile Suomi (vas.), Seija Helander ja Anja Launiainen kävivät toivottamassa Kaarinan tulevan kaupunginjohtajan Harri Virran tervetulleeksi.
TS/Arto Takala
Soile Suomi (vas.), Seija Helander ja Anja Launiainen kävivät toivottamassa Kaarinan tulevan kaupunginjohtajan Harri Virran tervetulleeksi.

MATTI ARVAJA

Kaarinasta kaksi kertaa työn perään lähtenyt Harri Virta aloittaa maanantaina kaupunginjohtajan työt syntymäkaupungissaan. Keskiviikkona hän tapasi kaupunkilaisia Turun Sanomien treffitapahtumassa Kaarinassa.

- Jospa kolmas kerta nyt sanoisi toden, Virta, 44, tuumii tervetulotoivotusten ja onnitteluiden lomassa.

Porin satamajohtajan tehtävästä Kaarinaan siirtyvän Virran niskaan ei heti kasata kaikkia kaupungin huolia, mutta yksityiskohtaisia ohjeitakin tarjotaan. Eräs paikalla käyneistä kaipaa liikuntarajoitteisille parempia kulkuyhteyksiä kaupungintaloon. Keskustan kehittämisestäkin annetaan ohjeistusta.

Hilkka Tourunen käy kyselemässä Virralta, miltä kaupungin keskusta hänestä nykyisellään näyttää.

- Eihän se paljoa siitä poikkea, millaisena sen muistan, mutta onhan siitä olemassa nyt hyvät kehittämissuunnitelmat, Virta kommentoi.

Tourusta huolettavat myös keskustan alueella päivystävät spurgut, joiden elämänhallintaan hän toivoo kaupunginkin puuttuvan. Myös keskustan kehittämisestä Tourusella on mielipide.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kallenraitin ylikulkusilta pitäisi saada pois maisemaa rumentamasta, ja samalla voisi poistaa raitilla olevan vaarallisen mäen.

"Omissa oloissaan oleva poika"

Anja Launiainen asui aikanaan Kaarinan Kesämäessä lähellä tulevan kaupunginjohtajan kotia. Harri Virta pyöri alueella lasten ja nuorten joukossa.

- Se oli sellainen rauhallinen poika. Miten sen sanoisi... paljon omissa oloissaan oleva, mutta ei mitenkään eristäytyvä, aikuisen silmin tilannetta tarkastellut Launiainen muistelee.

Useampaakin treffivierasta kiinnostaa kaupunginjohtajan tuleva asuinpaikka. Monelle kysyjälle on helpotus, kun rotary-järjestön merkkiä rintapielessään kantava Virta ilmoittaa sitoutuvansa asumisenkin puolesta kaarinalaisuuteen. Kaupunkilaistapaamisen jälkeen on edessä asunnon vuokrasopimuksen allekirjoitus. Myöhempiin haaveisiin kuuluu oman asunnon rakennuttaminen tai hankinta.

Virran perhe jää ainakin vielä huhtikuun ajaksi satamajohtajan virka-asuntoon Porin satamaviraston yhteyteen.

Intuitio riitti valintapäätökseen

Eero Luomalla on Virran kanssa yhteistä jalkapallotaustaa. Luoma toimi huoltajana Kaarinan Poikien juniorijoukkueessa, jossa Virran poika Matias pelasi Luoman pojan Tonyn kanssa. Sittemmin aktiivijalkapallo on pojilta jäänyt.

- Tonyn osalta voi sanoa, että siinä suomalainen jalkapallo on kyllä kärsinyt jonkinlaisen menetyksen, Virta kehaisee.

Kaupunginjohtajaa käy ensi kertaa tapaamassa myös Rkp:n kaupunginvaltuutettu Margita Kylkis . Hän on valtuutettuna Virran työnantaja, mutta kaupungin lastenhoitajana tämän alainen. Keskustelunaiheena on muun muassa ruotsinkielinen koulu.

Miten valtuutettu uskalsi valita kaupunginjohtajan näkemättä häntä?

- Minulla oli siitä intuitio. Kuulin hänestä paljon etukäteen, Kylkis vakuuttaa.

TS:n treffitapahtuman parhaan juttuvinkin antajana palkittiin Marjaana Luoto Kaarinasta.