Uutiset

Aurian tuki puhutti
Loimaan valtuustoa

Loimaan pitäisi yrittää periä Aurian puhelinpalvelukeskukselle myöntämänsä tuki takaisin, koska Aurian nykyinen omistaja Sonera on myynyt keskuksen ja sen toiminta Loimaalla lakkaa, valtuutettu Antti Hirvelä (sit) vaati Loimaan kaupunginvaltuuston keskustelufoorumissa.

Aurian yritystuki oli foorumin ainoa puheenaihe eikä 2005 ilman ehtoja myönnetyn avustuksen kohtalo synnyttänyt montaa puheenvuoroa.

Hirvelän mukaan valtio perii tukiaan takaisin yrityksiltä, jotka siirtävät toimintaansa ulkomaille. Loimaankin pitäisi antaa omistamalleen Loimaan kunnan yrityskiinteistöt Oy:lle toimiohje tuen palauttamisen yrittämiseksi. Samalla olisi selvitettävä, miten vastaisuudessa voidaan estää, ettei menetellä yhtä typerästi.

Kaupunginjohtaja Jorma Kopu selvitti tukipäätöksen syntyä. Yritys teki tiettäväksi, että sillä on vastaavanlainen keskus muualla ja sen laajentamiseksi on saatavissa tukea ehdoitta.

EU on kieltämässä yritystuet. Sen säädöksiin tulee määräykset takaisin perinnästä. Risto Kuismin (sd) tuumi, että EU:n määräysten voimaan tultua kannattaisi Loimaankin yrittää periä myöntämänsä tuki takaisin.

Arvo Heikkilä (sit) muistutti, että keskuksessa on ollut paljon työpaikkoja, joten jotain tuesta on tullut verotuloina takaisinkin.