Uutiset

Pyörä löytää uuden omistajan netin kautta

TS/Arto Takala<br />Turkulainen Sami Tapio myi itse laittamansa polkupyörän nettihuutokaupassa. Takanaan olevasta pyörästään hän ei vielä raski luopua.
TS/Arto Takala
Turkulainen Sami Tapio myi itse laittamansa polkupyörän nettihuutokaupassa. Takanaan olevasta pyörästään hän ei vielä raski luopua.

Turun Sanomat

Turkulainen Sami Tapio arvioi tehneensä ainakin parikymmentä kauppaa internet-huutokaupassa. Hän on myynyt Huuto.netin kautta vanhoja kameroitaan, huonekaluja ja vaatteitakin.

- Summat, joita olen saanut, ovat ihan merkittäviä, 29-vuotias graafikko kertoo.

Tapio ei kuitenkaan kääri voittoja kaupoista, koska kyse on käytetyistä tavaroista.

Tapion mielestä internet on perinteistä kirpputoria parempi tapa päästä eroon tarpeettomista tavaroista.

- Uskon, että internetissä on helpointa löytää juuri tietystä tavarasta kiinnostunut ostaja. Siellä tavarat on selkeästi lajiteltu, ja arvokasta tavaraa on helpompi myydä kuin jos laittaisi ne kirpputorille.

Osa kaupoista on tehty siten, että ostaja on maksanut rahat tilille etukäteen ja Tapio on lähettänyt tavaran postitse. Isommat tavarat, kuten Tapion sunnuntaina myymän polkupyörän, ostaja on maksanut noudettaessa.

Kaarinalainen Maija Kulmala myy paljon lastentarvikkeita internetissä.

- Lastenvaatteita, välikausipukuja, sadevarusteita, astioita ja leluja, kolmekymppinen kotiäiti luettelee.

Lastentarvikkeet menevät Kulmalan mukaan hyvin kaupaksi, kunhan lähtöhinta on tarpeeksi alhainen. Jopa rikkinäiset video- ja dvd-laitteet ovat kelvanneet ostajille.

Kulmala suhtautuu varovasti nettihuutokaupassa liikkuviin huijareihin, joista varoitellaan keskustelupalstalla. Tyypillinen huijari kertoo myyvänsä esimerkiksi puhelimia pilkkahintaan, mutta todellisuudessa myynnissä ei olekaan mitään.

- En osta elektroniikkaa enkä kännyköitä, Kulmala toteaa.