Uutiset

Tutkintalautakunta selvittää palomiesten loukkaantumista

Helsinki,
(STT)

Sisäministeriö perustaa huomenna tutkintalautakunnan selvittämään palomiesten vahingoittumista Järvenpään tulipalossa. Edellinen vastaava tutkinta tehtiin Myyrmannin räjähdyksestä vuonna 2002.

Ministeriö aloitti palonsyyntutkinnan jo eilen illalla haastattelemalla sammutushenkilöstöä. Haastatteluja on jatkettu tänään ja palopaikkapaikkatutkinta oli käynnissä.

- Tutkintalautakunnan tehtävänä on selvittää tapahtumien kulku ja palomiesten vammautumiseen johtaneet tekijät, kertoi ylitarkastaja Ari Vakkilainen sisäministeriöstä.

Järvenpään Vehkatiellä syttyi eilen neljän perheen rivitalon saunatiloissa tulipalo, joka levisi rakennuksen yläpohjarakenteisiin. Osa palomiehistä nousi katolle aukaisemaan rakennuksen kattorakenteita. Katteena ollut Minerit-kattolevy petti yhden palomiehen alla. Hän putosi yläpohjatilaan, jossa palo riehui.

Palomies sai vakavia palovammoja. Häntä auttamaan menneen toisen palomiehen alta petti niin ikään kattolevy. Tämä palomies sai palovammoja käsiinsä ja jalkoihinsa. Katolla ollut paloesimies hengitti palokaasuja ja oli sunnuntaina sairaalahoidossa.