Uutiset

Kolme palomiestä loukkaantui tulipalon sammutustöissä

Järvenpää,
(STT)

Kolme palomiestä loukkaantui rivitalon sammutustöissä Järvenpään Vehkatiellä iltapäivällä. Kaikki kuljetettiin palovammoja saaneina sairaalahoitoon, kaksi Töölön sairaalaan ja kolmas Hyvinkäälle. Yhden palomiehen tila oli illalla kriittinen, toinen oli pääsemässä Helsingissä kotihoitoon. Hyvinkäälle kuljetetun palomiehen vammat eivät olleet yhtä vakavia.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin sammuttamaan Vehkatie 28:ssa syttynyttä tulipaloa kello 16.29. Palo oli alkanut rivitalohuoneiston saunasta ja levinnyt asunnon yläpohjan rakenteisiin. Ryhmä palomiehiä oli talon katolla sammutustöissä.

- Yhden palomiehen alta pettivät rakenteet ja hän jäi roikkumaan hartioistaan. Muut kaksi auttoivat häntä. Tässä tilanteessa ilmeisesti palokaasuja pääsi suojavaatteiden alle ja ne saivat aikaan useita palohaavoja. Vaikeimmin loukkaantui rakenteiden läpi pudonnut, kertoi pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Leif Johansson.

Loukkaantuneet palomiehet saatiin alas katolta ja kuljetettiin ensiavun jälkeen sairaalahoitoon. Tulipalo tuhosi pahoin yhden rivitalohuoneiston.