Uutiset

Ennakkosuosikki puuttuu
Kaarinan johtajakilvasta

MATTI ARVAJA

Kaarinan kaupunginjohtajan valinnassa seulotaan parhaillaan loppusuoran ehdokkaita. Ennen viimeisiä henkilöhaastatteluja ja soveltuvuustestejä kukaan kandidaateista ei ole noussut selväksi ennakkosuosikiksi.

Kokoomuksen ykkösvaihtoehdoksi on veikkailtu entistä kansanedustajaa ja Lempäälän Kehitys Oy:n toimitusjohtajaa Kari Kantalaista . Kantalaisen ohella kokoomuksen valtuustoryhmässä löytyy tällä hetkellä yhtä paljon kannatusta myös vt. kaupunginjohtaja Päivi Mikkolalle (kok).

Hajaäänen kaupunginjohtajaksi kokoomuksen ryhmästä saivat Turun Sanomien kyselyssä myös tekninen johtaja Jyrki Lappi ja Porin satamajohtaja Harri Virta .

Kokoomuksen 14-henkisestä ryhmästä kyselyyn vastasi 12 valtuutettua. Kaupunginvaltuutettu Merja Kantalainen jääväsi itsensä kyselystä.

Valtuuston toiseksi suurin ryhmä Sdp on ryhmittymässä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin talousjohtajan Risto Laalon (sd) taakse. Demarien ryhmän 12 jäsenestä tavoitettiin perjantaina 10.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vastanneista vain neljä asettui tässä vaiheessa Laalon kannalle ja yksi piti parhaana vaihtoehtona Virtaa. Viisi jätti kantansa kokonaan kertomatta.

Vihreiden ryhmän kanta jäi kyselyssä jokseenkin avoimeksi. Vihreistä kyselyyn vastasi vain kaksi valtuutettua, joista toinen kannatti Virtaa ja toinen A-Division Oy:n toimitusjohtajaa Egon Nordströmiä .

Virralle löytyi kannatusta myös keskustan, kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton riveistä.

Vasemmistoliitto ei ainakaan tässä vaiheessa näytä asettuvan Sdp:n Laalon tueksi, sillä Laalolle ei löytynyt kannatusta vasemmistoliiton nelihenkisestä ryhmästä. Virran ohella vasemmistoliitosta tuli kannatusta myös Mikkolalle.

Kyselyssä ääniä saaneiden lisäksi ehdolla kaupunginjohtajaksi ovat myös valtiotieteen maisteri Jukka Sirén ja Kaarinan sivistysjohtaja Merja Lehtonen .

Henkilöhaastattelujen jälkeen kaupunki lähettää 3-5 kaupunginjohtajakandidaattia soveltuvuustesteihin. Lopullisesti kaupunginjohtajan valinnasta päättää kaupunginvaltuusto joulukuun kokouksessaan.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa vaalin ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen kandidaatin välillä.