Talous

Aktia
Säästöpankki
tehostaa
varainhoitoa
Turussa

Turun Sanomat

Aktia Säästöpankki kiristää turkulaisten pankkien kilpailua sijoituspalvelussa. Aktian konttorissa Linnankadulla aloittaa marraskuun alussa toimintansa yksityispankki, joka ryhtyy antamaan varainhoitopalveluja sekä muun muassa sijoitusneuvontaa. Niiden lisäksi se tarjoaa perinteisiä pankki- ja rahoituspalveluja.

- Yksityispankin perustamisen keskeisenä syynä on sijoitustuotteiden ja -palvelujen kysynnän voimakas kasvu. Perimisen kautta varallisuutta saanut sukupolvi on kasvanut ja uusi tilanne vaatii pankilta vahvempaa osaamista, pankinjohtaja Gösta Råholm Aktiasta sanoo.

Yksityispankki hankkii asiakkaita maantieteellisesti laajemmalta alueelta. Råholmin mukaan periaatteessa toimialueena on koko maa. Aktialla on entuudestaan yksityispankin konttorit Vaasassa ja Helsingissä.

Turun yksityispankissa toimii kolme varainhoitajaa, Pasi Pitkäjärvi , Vesa Barck ja Kenneth Winberg . Heillä kaikilla on taustaa varainhoidosta ja osakemarkkinoista muun muassa FIM Pankkiiriliikkeestä, Carnegiesta ja Mandatumista.